Menu 

Leti je ponekad tako teško izmišljati nove frizure, koje će izgledati super, sveže, nove, da nas sa njima ne “poklopi” vrućina. Donosimo vam ideje koje morate probati ovog leta.

Klasični rep i vezanje kose u “kuglice” jeste najbrži, ali ne i najbolji način da sprečite nalete vrućine. Nije potrebno da, zbog toga što je živa u termometru skočila preko 30 stepeni, skraćujete vašu kosu. Potrebno je samo par dobrih ideja i imaćete odlične frizure za leto.

Trakice

Ukrasi za kosu, trakice, šarene male marame, rajfovi sa cvećem (pogledajte tekst Napravite rajf kao Lana del Rej) su hit ove sezone. Kombinujte ih sa valovima u kosi, sa opuštenim punđama i pletenicama.frizure leto

Mokra kosa

Trend mokre kose se vratio i u 2013. Ukoliko nemate mnogo vremena za sređivanje, sa sprejom za volumen i malo više gela napravite trendi “mokru kosu”. Možete je vezati u nisku punđu. Kosa može izgledati “opušteno mokra” ili čvrsto začešljana.

Retro

I dalje je vrlo popularan. Pomislite samo na Bridžet Bardo i sve će vam biti jasno. Tu uskaču i trakice i marame sa početka priče. Natapirajte kosu, popravite šiške, neka padaju sa strane. Povežite kosu u nisku raščupanu punđu i stavite ukrasnu mini maramu. Nabavite nekoliko zanimljivih šalova za kosu. Povežite je u opuštenu punđu i zavežite šal.

Pletenice

Sve kombinacije su poželjne. “Pletenica rajf” u stilu Julije Timošenko, raščupane duge pletenice, više mini pletenica isprepletenih u neobičnu punđu, kombinacije punđi i pletenica, … Čega god se setite. Marame i pletenice su hit frizure za leto.

Valovi

Leti ne možemo bez valova, ni onih morskih, a ni onih na kosi. U tekstu Jednostavni trikovi da brzo ukovrdžate kosu smo doneli uputstva za savršene valove.

Boje

Frizura sa stavom je novi trend. Ombre i druge slične kombinacije, pramenovi u žarkim bojama – šarena kosa, … Kada je podignete u punđu ili ispletete pletenicu dobićete eksploziju divnih boja.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Razna trovanja hranom su tokom toplijih meseci prilično česta pojava, a jedan od najčešćih uzroka trovanja su sigurno bakterije, na prvom mestu salmonela i listerija. Danas pričamo o ovoj drugoj, nešto manje poznatoj,...