Menu 

Baš kao što može ošteti kožu, sunce nema dobar uticaj ni na vašu kosu. Samo nekoliko nedelja sunca, malo hlora i slane vode dovoljno je da kosa izgubi sjaj koji smo negovali cele godine.

Loš uticaj sunca na vašu kosu najpre ćete primetiti ako vam je boja izbeldela, kosa je suva na dodir.

Iako je ovo poslednje što tokom leta želite čuti, ali plivanje veoma loše utiče na kosu posebno ukoliko se redovno kupate u bazenu. Hlor koji se nalazi u vodi skida prirodna ulja sa vaše kose i zato bi bilo najbolje da plivate sa zavezanom kosom ili sa kapicom na glavi posebno ako ste plavuša jer je svetla kosa osetljivija na hemikalije..

S druge strane so u moru iz kose i kože izvlači vodu pa je dodatna hidratacija neophodna.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-young-woman-blond-hair-summer-straw-image21614398

Saveti za lepu kosu tokom leta

Iako vremenski uslovi znaju biti ekstremni to nikako ne znači da leto treba da bude godišnje doba suve kose i ispucalih vrhova. Uz naših nekoliko saveta kosa će vam i tokom leta zadržati sjaj i hidrataciju.

Neka leto započne sa šišanjem. Pre početka velikih vrućina skratite kosu i rešite se ispucalih vrhova, a šišanje će vam verovatno biti potrebno i u jeku sezone jer kosa zaista brže raste leti.

Koristite proizvode za zaštitu od sunca. Tokom leta koristite proizvode za kosu koji je štite od lošeg uticaja UV zraka. Ti proizvodi mogu doći u obliku spreja, gela ili kreme. Ovi proizvodi ne samo da će zaštiti kosu već će joj i sačuvati boju posebno ako se farbate. Ako planirate provesti puno vremena napolju nije zgoreg da na glavu stavite šešir širokog oboda.

Pre ulaska u vodu… Ako vam je kosa tretirana regeneratorom koji se ne ispira kosa će upiti manje soli i hemikalija iz vode. Nakon kupanja poželjno je kosu isprati čistom vodom, a ako vam tuš nije u blizini sasvim dovoljno će biti da je poprskate čistom vodom.

Nabavite šampon i regenerator za hidrataciju. Tokom letnjih dana sigurno ćete kosu prati češće nego obično zato obavezno nabavite proizvode koji hidratizuju kosu.

http://www.dreamstime.com/stock-photography-young-women-swimming-tropical-fish-bahia-boipeba-brazil-south-america-image41218842

Ne tretirajte kosu vrućim aparatima. Barem jednom nedeljno kosu osušite bez upotrebe fena , uvijača ili pegle. Kosu možete uviti tako što ćete je mokru uplesti u pletenice ili napraviti punđu i ostaviti da se suši. Na taj način dobićete divne talase u kosi.

Suva kosa. Ako vam je kosa inače zdrava i vodite računa o njoj velika je verovatnoća da će i tokom letnjih dana ostati takva. Tokom leta možete u negu kose dodati smo par kapi negujućeg ulja ili seruma koji će kosu učiniti sjajnom i neće se mrsiti.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Anksioznost je veoma česta pojava među populacijom. Svakodnevni stres i preterana briga su ono što neizbežno vode do anksioznosti. Mi vam savetujemo kako da se oslobodite anksioznosti jednom za svagda. Piši! Širi dalje!