Menu 

Smetaju nam obično tokom celog leta, ali ne želimo da postanemo ozvaničeni ubica insekata. Želimo da ih samo oteramo i uživamo u svom vrtu u miru.

Donosimo vam nekoliko novih trikova, koje možete isprobati da oterate insekte poput paukova, muva, komaraca, …

Da se bubice ne bi nakupljale u dečijem pesku potrebno je samo da pomešate pesak sa 1 ili 1,5 šoljom mirisnog cimeta. Deca se sigurno neće buniti, a bubice će zaobilaziti to mesto.

Leti obožavamo doručak ili večeru u dvorištu, u mirisnom vrtu, ali tu se uvek pojave neželjeni gosti – mrski komarci i još omraženije muve. Jasno im stavite do znanja da nisu dobrodošli sa malom magičnom kombinacijom. Razrežite 1 ili 2 limuna na polovine i u njih zabodite nekoliko karanfilića. Stavite nove ukrase na sto prilikom serviranja vašeg doručka ili večere.

Paukovi mrze pepermint. Razblažite ulje peperminta sa vodom i stavite smesu u sprej bocu. Prskajte sa tim garažu, ali i štokove za prozore i vrata. Zanimljivo je da taj miris tera i miševe.

Sitne mušice će prestati da vam se muvaju oko glave ukoliko im napravite “papicu”. Uspite u čašu malo jabukovog sirćeta i par kapi tečnog deterdženta za suđe i sačekajte. Nakon par minuta većina njih će plivati u svom novom “bazenu”, a do kraja dana ih neće biti u vašoj sobi ili kuhinji.

Postoji jedan novi trik kako da se rešite mrava. Na mesta gde se nalaze i gde zalaze mravi stavite kore od krastavaca i ostavite ih preko noći. Mrava neće biti sledeći dan u vašem domu.

Pročitajte i koji su to Prirodni sprejevi protiv buba i komaraca i kako da ih napravite.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Sveta

    SJAJNO!

Napišite komentar