Menu 

Ovaj projekat je tako jednostavan da ćete ostati zatečeni. Ležaljka od samoljepljive trake u samo par koraka. Zvuči nevjerovatno?

Za ovu ležaljku kažu da nije jedna od najizdržljivijih i da može podnijeti 70-tak kilograma, ali ako uvedete neke modifikacije, o kojima ćemo govoriti na kraju teksta, možete dobiti mnogo snažniju viseću ležaljku.

Uputstva smo pronašli na sajtu Instructables i prenosimo vam osnovne smjernice, a više detalja možete pronaći na samom sajtu.

Za ovu viseću ležaljku vam je potrebno:

  • 3 različite ekstra jake samoljepljive trake
  • 2 drvena štapa debljine 2,5 do 3 cm u prečniku i širine 122 cm
  • 2 komada jakog užeta

Potrebno je da prvo štapove pričvrstite tako da možete nesmetano da uplićete samoljepljive trake. Na sajtu Instructables savjetuju da pričvrstite 4 komada drveta za drveni sto (dva sa svake strane) sa šrafovima i onda ih pričvrstite za štapove. (Pogledajte fotografiju). Mada vi možete da to riješite na neki drugi način, koji vama više odgovara.

viseću ležaljku

Sada je vrijeme da krenete da omotavate traku. Lijepite je uzdužno kao što je prikazano na slici i podebljavate ako je potrebno. Kada ste zalijepili trake uzdužno dolazi vrijeme za uplitanje sa strana. (Za detalje pogledajte galeriju). Da biste razmaknuli trake i lakše uplitali druge možete se poslužiti drškom od metle ili mopa za čišćenje.

Kada ste završili skinite ležaljku sa stola (odvrnite šrafove) – ako ste je pričvrstili na taj način. Zavežite komade užeta za ležaljku, pričvrstite ih samoljepljivom trakom i okačite ležaljku između dva drveta.

Ukoliko želite da je ojačate, koristite metalne cijevi umjesto drvenih štapova, a trake podebljajte u više slojeva i koristite više užeta.

Šta kažete – vrijedi li pokušavati?

Pročitajte i kako da Napravite zid za penjanje za djecu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar