Menu 

Obične sveće raznih boja kao dekoracija stola su vam dosadile? Onda npravite nešto novo, drugačije i zanimljivo – narendane sveće.

Ovo je projekat kao stvoren za situacije kada nemate preterano mnogo ideja ni prostora za inovaciju, a bliži se večera i vi jednostavno ne želite na sto izneti obične sveće. Ideju smo pronašli na Sudaruchka blogu i nadamo se da ćete je isprobati.

Potreban materijal:

  • Sveće/vosak raznih boja
  • Jedna tanka sveća
  • Čaša za šampanjac ili belo vino
  • Rende

ribanje

Najteži deo posla biće da na sitnijoj strani renda narendate vosak u raznim bojama. Boje odredite sami prema svom ukusu i temi večere. Ako je tema morska neka vosak bude plavi i beli, ako pripremate meksičku hranu neka vosak bude u bojama meksičke zastave, i tako dalje. Sigurno ste shvatili poentu.

Nakon što ste narendali vosak, tanku sveću stavite u sredinu čaše, ako je potrebno odsecite je tako da previše ne viri va čaše.

slaganje

Sveću pridržavajte rukom, dok drugom rukom oko sveće sipate narendani vosak i lagano pritskate prstima. Pustite mašti na volju, slažite boje onako kako se vama sviđa. Šareno, duginih boja ili malko suptilnije.

Bilo kako bilo, ove sveće će sigurno privući pažnju vaših gostiju.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar