Menu 

Iako se u prodavnicama za domaćinstvo može kupiti zaista mnoštvo sitnica za uređenje doma, nekako ćete se posebno osećati ako svoj dom ukrasite komadom nameštaja koji ste napravili sami. Pokušajte napraviti ukrasni tabure.

Ako imate imalo iskustva sa šivenjem i mašinama za šivanje, onda će vam izrada ovog taburea biti “mačiji kašalj”. Tabure je u obliku šestougla i ako ga napravite od tkanine koja za dezen ima linije vrh će izgledati nalik paukovoj mreži. Ideju smo preneli sa Theshabbycreekcottage bloga.

Od materijala će vam biti potrebna tkanina, šablon od kartona, jedan rajferšlus kao i punjenje za jastuke.

tabure2

Za početak od debljeg kartona isceite šablon za tkaninu koji liči na dva jednokakraka trougla spojena na pravougaonik.Na velikom komadu kartona nacrtajte pravougaonik stranica dužine 75 centimetara, širine 25 centimetara. Od vrha pravougaonika izmerite 20 cm i povucite vertikalnu liniju, a na vrhu pravouganika označite sredinu kraće stranice pravougaonika, na 12,5 centimetru. Od te tačke, do vrha horizontalne linije lenjirom povucite lniju, sa obe strane, tako da dobijete jednokraki trougao. Ovo uradite sa obe strane pravugaonika pa izrežite dobijeni oblik. To će vam biti šablon (pogledajte fotografiju).

tabure1

Uz pomoć šablona, od taknine izrežite šest jednakih komada i zatim ih postavite na pod sa spojenim vrhovima (kao na fotografiji)i krenite na šivanje.

tabure6

Ušivajte jedan komad za drugi, a kad budete spajali treći sa četvrtim, ušijte im samo vrhove, a na sredinu ušijte rajferšlus i nastavite sa spajanjem.

tabure5

Na samom kraju, vaš tabure napunite punjenjem za jastuke i zatvorite rajferšlus.

tabure3

Fenomenalno, zar ne?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar