Menu 

Perut nastaje zbog bolesti kože glave. To izaziva svrab, ljuštenje i pojavu neugodnih “bijelih tačkica”. Taj problem možete riješiti na više načina. Najbolje uz pomoć prirode.

Ulje čajeveca je prirodan antiseptik, koji vam pomaže da se riješite peruti. Potrebno je da u svoj šampon dodate samo par kapi ovog ulja i da ga koristite redovno. Takođe, možete pomiješati kašiku ulja čajeveca sa šoljom tople vode i sve to staviti u bocu sa raspršivačem. Nakon standardnog pranja kose, našpricajte glavu sa ovim miksom i umasirajte lagano i ostavite par minuta da djeluje. Osušite.

Maslinovo ulje blagotvorno djeluje na cijeli organizam, pa tako i na kosu. Treba zagrijati malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja. (Da bude mlako). Umasirajte ga na tjeme, omotajte glavu peškirom i tako ostavite pola sata. Nakon toga, iščetkajte kosu da bi ste uklonili mrtvu kožu i operite kao obično. (Više o maslinovom ulju i njezi tijela saznajte ovdje)

Tjeme možete izmasirati i sokom od limuna. Limunska kiselina bi trebala da ukloni bakterije i gljivice. Sok ostavite da djeluje nekoliko minuta, a poslije toga kosu operite šamponom i regeneratorom. Ponavljajte ovaj tretman redovno i perut će vremenom nestati.

Aloe vera je doba za mnoge kožne bolesti, pa je možemo koristiti i u borbi protiv peruti. Par minuta prije tuširanja nanesite čisti sok ili gel aloe vere na glavu. Kosu perite blagim šamponom. Postupak ponavljajte dva puta na dan dok se perut ne povuče.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar