Menu 

Pinceta je mali alat koji se obično koristi za čupanje obrva ili malih neželjenih dlačica sa drugih delova lica. Koristimo je i za izvlačenje iverka iz prsta i to je uglavnom sve. Mi vam donosimo korisne savete kako možete koristiti pincetu u kuhinji i domaćinstvu.

Pinceta može biti veoma koristan alat kada treba da obavljate neki precizan posao u kome vam je potrebna mirna ruka. Od dekorisanja torti do odčepljivanja odvoda. Ne biste verovali, ali tako je.

ljuske2

Da izvadite ljuske od jajeta iz jela. Sigurno vam se mnogo puta desilo da vam sitne ljuske jaja upadnu u jelo i ne znate kako biste ih najefikasnije i najbrže izvadili. Rešenje je pinceta. Pomoću pincete ćete uspešno izvaditi i najsitnije komadiće ljusaka bez ikakvog nereda.

Za dekorisanje torti i hladnih narezaka. Ako na poseban način želite ukrasiti rođendansku tortu ili platu sa hladnim narescima poslužite se pincetom za one fine precizne radnje, kada vam ruka zadrhti. Postoji posebna pinceta za dekorisanje, ali i ona obična će poslužiti.

Za čišćenje mrvica iz tastature. Da li se izmađu slova na vašoj tastaturi kriju mrvice kojima bi mogli nahraniti manje jato vrabaca? One krupnije mrvice izvadite pincetom.

Za čišćenje prašine iz ventilatora. Prašina koja se nakupi na ventilatoru pored toga što ružno izgleda može se i raspršiti kad uključite ventilator, što nikako nije dobro. Uklonite prašinu dugačkom pincetom. Isto možete uraditi i kad je u pitanju prašina u fenu za kosu.

Za čišćenje odvoda. Pomoću pincete možete izvaditi ili progurati začepljenja u odvodima, biće puno efikasnije nego da koristite žicu.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Za čišćenje dlaka od kućnih ljubimaca sa garderobe. Svi oni koji imaju kućne ljubimce znaju koliko problem mogu predstavljati njihove dlake koje se lepe na garderobu. Najefikasnije ćete ih ukloniti pomoću pincete. Možda će trajati nešto duže, ali sigurno ćete uspeti.

Za raspetljavanje lančića. Zapetljani lančić ćete najlakše otpetljati pomoću pincete, jedan vrh pincete pokušajte ugurati u sredinu čvora i lagno pomerajte dog ne olabavite dovoljno da ga raspetljate prstima.

Za učvršćivanje šarafa na naočarima. Ne morate ići u optiku baš svaki put kad vam se olabavi šaraf na načarima, jednostavno ga pričvrstite sa pincetom koja će vam poslužiti kao mali šrafciger.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar