Menu 

Ako vas često bole zglobovi i kosti pokušajte sa promenom ishrane, ali i sa ovim zdravim sokom, za koji vam donosimo recept.

Zdrava fizička aktivnost, masaža zglobova i joga poze mogu vam uveliko pomoći, ali i određene namirnice. Ove savete je sasvim jednostavno primeniti, a što je najbolje, brzo deluju i efektivni su.

Hrana

Pojačajte unos mrkve. U kineskoj medicini je vekovima koriste, ne samo za zdravlje očiju, već i zglobova. Najbolje je da je jedete svežu. Grckajte mrkvu kao Duško Dugouško ili je narendajte u posudu i pospite sa malo svežeg limunovog soka.

Seme piskavice ili grčko seme se često koristi protiv bolova u zglobovima i za zdravije kosti. Samo jednu kašičicu ovih semenki potopite u malo čiste vode preko noći. Sledeći dan procedite i jedite natopljene semenke. Isprva su gorke, ali to ne bi trebalo da vas plaši, jer nakon kratkog žvakanja taj ukus nestaje.

Uvrstite u ishranu i više crvenog luka. On ima protivupalna svojstva i sadrži fitohemikalije, koje poboljšavaju imuni sistem. Istraživanja su pokazala da sveži luk ima blagi analgetski efekat sličan efektu morfijuma.

Sok protiv bolova u zglobovima

  • 100 ml soka od breskve (ili narandže) obogaćenog kalcijumom
  • 80 ml svežeg soka od mrkve
  • Pola kašičice želatina u prahu
  • 1 kašika sušenih listova koprive u prahu
  • 1 kašika mlevenih semenki lana

Sve sastojke dobro izmešajte, uspite u čašu i pijte pola sata do sat vremena pred spavanje. Pravite svaki put sveži napitak.

Loptica za gnječenje

Ako vas bole zglobovi šake možete pokušati sa vežbama uz pomoć mekane loptice, koja je, inače, poznatija kao loptica za stres. Uzmite samo lopticu u ruku i stiskajite 10 puta ujednačeno, pa prebacite i ponovite postupak sa drugom rukom.

Naučite kako da napravite kremu protiv bolova u mišićima i zglobovima – Napravite sami kremu protiv bolova „tigrova mast“.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar