Menu 

Šta kažete da napravite sami svoje ukrasne vrećice za čaj? Poklonite je svojoj simaptiji za Dan zaljubljenih. Zajedno ispijte čaj ljubavi.

Ideju za ovaj mini tutorijal pronašli smo na blogu Craftboxdiytogo. Od materijala vam treba: kalup u obliku srca ili neki sličan šablon, makaze, deblji konac i igla, čaj po izboru, filteri za kafu, lepak i ukrasni papir.

vrecice za caj 1

Precrtajte srce uz pomoć kalupa ili šablona na filter za kafu. Trebaju vam dva komada koja ćete sastaviti. Izrežite srca odstranjujući deo gde ste crtali olovkom. Spojite srca, pa ih ušijte iglom i koncem (uduplanim) lepim jednakim šavom. (Podebljajte šav ako je potrebno da čaj ne ispada). Ostavite mali otvor. Stavite jednu do dve kašičice čaja u vrećicu, pa zašijte otvor.

vrecice za caj 3

Prišijte i končić na vrhu srca, pa na kraj zalepite komadić ukrasnog papira presavijen (kao na fotografiji).

vrecice za caj 4

Ponovite sa drugim filterima i napravite bar 15-tak ovakvih vrećica. Možete ih čuvati u ovoj divnoj kutiji za čaj – više pročitajte u tekstu Napravite kutiju za čaj kao poklon.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Ekolozi se već godinama bore protiv distrubucije flaširane vode i to ne samo iz ekoloških razloga. Plastičnih flaša se treba čuvati, posebno ako su dugo bile izložene suncu. Piši! Širi dalje!