Menu 

Kad je u pitanju beba, roditelji ne štede novac da kupe sve one potrepštine koje bi im mogli pomoći u brizi oko novog člana porodice. Ipak, pre nego pokupujete pola prodavnice razmislite šta vam je zaista neophodno, a šta je puko bacanje para.

Roditelji su najprofitabilnija ciljna grupa za trgovce i proizvođače i upravo iz tog razloga na tržištu se može naći mnoštvo potrepština za bebe i decu, a popriličan broj njih je zaista bespotrebno bacanje para. Evo liste opreme za bebe pre čije kupovine treba dobro da razmislite.

Sto za presvlačenje

Sto za presvlačenje je komad nameštaja koji definitivno možete preskočiti. Zauzima puno prostora u sobi, u većini slučajeva poprilično košta, a verujte nam reč bebu ćete najmanje presvlačiti na njemu. Mnogo je povoljnije i praktičnije da kupite samo podlogu za presvlačenje koju možete postaviti na komodu ili na bilo koje mesto gde mislite presvući bebu.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-woman-changing-diapers-changes-child-s-table-image33489718

Kanta za prljave pelene

Posebne kante za odlaganje prljavih pelena su potpuna besmislica jer ćete morati čekati da se kanta napuni pre nego je ispraznite, a pomisao da prljave pelene stoje nekoliko dana na istom mestu je više nego odbojna. Ako redovno praznite kantu za smeće, onda je posebna za pelene čisto bacanje para.

http://www.dreamstime.com/stock-photos-baby-girl-laundry-items-bottle-detergent-image9211743

Deterdžent za bebe

Sigurno ste na policama supermarketa primetili poseban prašak za pranje dečijeg veša koji je obično mnogo skuplji od ovog običnog. Imajte na umu da ćete kad beba stigne prati puno više veša nego obično i da će vam to biti nepotreban trošak. Nema nikakve potrebe da kupujete poseban deterdžent. Važno je da je prašak od proverenog proizvođača i da ne sadrži mirise i boje koje bi mogle iritirati bebinu kožu.

Kolevka

ovo je jedan od onih komada nameštaja za bebe koji su apsolutno beskorisni. Beba će kolevku prerasti veoma brzo, i ponovo ćete morati u kupovinu većeg kreveca i to je dodatni trošak. Bolje bi bilo da odmah uložite u kvalitetniji krevetac kome se mogu spuštati stranice i podizati podnožje, da vam bude lakše uzimati bebu tokom prvog perioda po izlasku iz bolnice.

Ako želite da beba bude uz vas celo vreme možete je staviti da spava u korpici u kojoj ste je izneli iz bolnice ili sa vama u krevetu, tokom prvih nekoliko dana.

http://www.dreamstime.com/stock-image-baby-bassinet-image4273231

Stolice za hranjenje

Bebama je potrebno mesto gde će sediti i jesti, ali dobro razmislite pre kupovine stolice za hranjenje. Naime ove stolice nisu ni malo praktične, zauzimaju puno mesta, lako se zaprljaju i oduzeće vam puno vremena za čišćenje. Razmislite da kupite nastavak koji se stavlja na običnu kuhinjsku stolicu. To je puno jeftinija i praktičnija varijanta, a od prvih dana učite bebu da jede za kuhinjskim stolom sa ostatkom porodice.

Poseban blender za bebe

Da, dobro ste pročitali, postoje čak i blenderi napravljeni isključivo za pripremu hrane za bebe. Ni ne razmišljajte o tome da kupite ovaj aparat, zauzeće vam previše prostora u kuhinji, potrošićete previše novca, a kad beba počne jesti krutu hranu, služiće samo za skupljanje prašine. Kašice za bebe bez problema možete napraviti u standardnom ili uz pomoć štapnog miksera.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-fabric-bag-mom-to-keep-baby-accessories-isolated-white-background-image34203247

Torba za pelene

Torba za bebine potrepštine kad negde idete je zaista neophodna, ali nisu vam potrebne one skupocene torbe koje se mogu naći na tržištu. Malo veća sportska torba koju već imate u svom ormaru će biti sasvim dovoljna i zato ne trošite novac bez potrebe na “posebnu” torbu za pelene.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar