Menu 

Kakav god manji zdravstveni problem imali, pokušajte ga rešiti prirodnim putem pre nego posegnete za medikamentima, jer priroda ima rešenje za sve. Everyday roots sajt bavi se upravo time, lekovima iz prirode, a tamo smo vam pronašli veoma efektnu kremu za artritis i bolove u zglobovima.

Ova krema, koju bez po’ muke možete napraviti u svom domu, se bazira na ljutim papričicama koje sadrže supstancu zvanu kapsaicin, a što ljuća papričica to više kapsaicina. Možda vam mazanje nečeg ovako ljutog na kožu ne zvuči kao najsrećnija opcija, ali verujte da je veoma efektno, jer kapsaicin iscrpljuje neurotransmitere poznate kao supstanca P, koji su odgovorni za slanje signala bola prema mozgu, a ako blokiramo ovu supstancu onda ne primamo signal boli i samim tim je ne osećamo. Umesto da kupujete kreme protiv artritisa napravite je sami, ekonomičnije je, a i saznanje da tačno znate šta utrljavate u kožu deluje umirujuće, jer neželjenih efekata nema.

Potrebni sastojci:

3 kašike mlevene ljute paprike, čilija u prahu ili kajenske paprike (što ljuće to bolje)

Šolja ulja od semenki grožđa (badema, maslina, jojobe)

½ šolje izribanog pčelinjeg voska

krema2

Pomešajte ljutu papriku sa uljem po želji i stavite da se greje na pari 5-10 minuta na srednje jakoj temperaturi, dodajte vosak i mešajte dok se vosak potpuno ne istopi i dok se smesa ne sjedini. Smesu ohladite u frižideru 10 minuta, a zatim je dobro izmešajte žicom za mućenje. Stavite u frižider na još 10-15 minuta, pa ponovo izmešajte pre nego kremu stavite u teglicu. Kremu čuvajte u frižideru 10-ak dana i mažite bolna mesta po potrebi.

Sasvim je normalno da nakon što prvi put nanesete kremu koža bude pomalo iziritirana, ako imate jako osetljivu kožu pazite kako upotrebljavate ovu kremu, pazite da ne dođe u kontakt sa očima. Pročitajte i “Kako da napravite obloge protiv zubobolje”.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar