Menu 

Negujete vašu kosu, stavljate maske i koristite dobre preparate i ona, ipak, nije onako divna kako biste vi hteli da bude? Možda je problem u četkanju? A da pređete na drveni češalj?

Postoji mnogo razloga zbog čega je drveni češalj bolji izbor za vašu kosu od plastičnog ili nekog drugog. Posebno češalj sa proređenim zubcima. Jedan od najcenjenijih je onaj napravljen od nim drveta, za koji se tvrdi da, čak, pomaže da odgnate perut i smanjite opadanje kose.

Razlozi za prelazak na drveni češalj

Plastični češalj izaziva elektricitet u kosi, a drveni ne. Ako vam je kosa još i suva i beživotna sigurno ne želite još i dodatni elektricitet zbog koga će vam se kosa razleteti. Plastika i metal nisu najbolji izbor za kosu, jer su grubi prema vlasištu, a drvo je mnogo nežnije. Uz to, ono vam pomaže da ravnomerno rasporedite ulja sa vlasišta duž kose i tako će se kosa pri vlasištu sporije mastiti.

cesalj drveni

http://www.etsy.com/transaction/74674446

Plastika jeste jeftina, ali u masovnoj proizvodnji često se događaju mnoge greške i četkice imaju više neravnina nego što je to slučaj kod drvenog češlja. Te neravnine mogu mnogo da utiču na brže oštećenje kose.

Drveni češalj je najbolji izbor za one koji imaju dugu i kovrdžavu kosu, jer četke i češljevi se mogu lako zapetljati među pramenove. Sa njim ćete formirati prirodnije valove, ubrzati rast kose, smanjiti pojavu ispucalih vrhova i imati zdravije vlasište.

Češljanje sa ovim češljem čak može ublažiti glavobolju, zbog laganog masiranja glave i podsticanja cirkulacije.

Ovi češljevi, ako ih čuvate kako treba, imaju neograničen rok trajanja. Ne perite ih nikada vodom, već čistite uz pomoć vate i prirodnih ulja, poput jojobinog.

Da li već koristite drveni češalj?

Piši!
Širi dalje!

3 komentara
 1. Martina

  Poštovanje, molim Vas zbog čega ge ne bi trebalo drveni češalj vodom, pa voda sve čisti, može neko objašnjenje? Zahvaljujem.

 2. Anja

  Gdje mogu kupiti drveni češalj?

  • Mirjana Despot Mirjana Despot

   Draga Anja, možete ga kupiti u prodavnicama kozmetike i nekim marketima i nekim apotekama. Pozdrav od LP ekipe ;)

Napišite komentar

Zdravlje

Iako vam se možda čini da ispijanja kafa sa drugaricama ne nose višak kalorija, istina je potpuno suprotna. Otkrivamo vam gde se nalaze skrivene kalorije u kafićima. Piši! Širi dalje!