Menu 

Ma koliko voleli toplije godišnje doba, mora se priznati da je jesen okupana najlepšim bojama. Dajte svom domu divnu jesenju notu i napravite posudu od lišća.

Na Hellolucky blogu za pravljenje ove  posude su koristili lišće javora, a vi možete koristiti lišće bilo kojeg drveta samo obratite pažnju da su listovi veći i približno jednake veličine i naravno da su celi. Samo prikupljanje lišća može biti zabava za celu porodicu. Povedite klince u šumu pa se takmičite ko će sakupiti lepše lišće, a potom se vratite kući i bacite se na posao.

Potrebni materijal:

  • Dekupaž lepak koji u sebi sadrži i lak
  • Balon
  • Lišće
  • Kist ili sunđer za premazivanje

Naduvajte balon i stavite ga u odgovarajuću posudu (da polovica balona viri) da stoji na jednom mestu. Balon će nam poslužiti da da oblik našoj posudi od lišća.

posuda1

Balon lagano premažite lepkom, a zatim na balon polako stavljajte list po list i premazujte ih lepkom, tako da se preklapaju, radite to dok ne dobijete odgovarajući oblik i veličinu posude. Na dno posude stavite malo više listova koji će predstavljati dno posude.

posuda2

Kad ste oblepili celu polovicu balona ostavite lišće da se suši, a nakon što se dobro osušilo i stvrdnulo uz pomoć igle probušite balon i izvucite ga, a vama će ostati divno dekorativna posuda.

SONY DSC

Jasno vam je da ova posuda ne može da služi za držanje nekih težih stvari, ali za čokoladice ili potpourri će savršeno dobro doći.

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Ova priča je trenutno jedna od aktuelnijih, pa i na našim prostorima. Da li ste znali da se uveliko govori štetnosti aspartama i da ga ima u onim zaslađivačima koje stavljate...