Menu 

S početkom školske godine treba da budete spremni i na češće prehlade kod vaših mališana. Da im ne biste stalno davali lekove iz apoteke obavezno uzmite u obzir holističke, prirodne lekovima kojima ćete veoma uspešno lečiti prehladu kod vaših mališana.

Sigurni smo da su vam svi ovi domaći lekovi već poznati, ali pred početak nove školske godine nije zgoreg utvrditi gradivo. Pa, krenimo redom.

5650180037_00a8d2f4d8_z

Probiotici. Dobrobiti probiotika su mnogo puta naučno dokazane i tu nema mnogo toga da se doda, Dobre bakterije pomažu našem imunitetu da se uspešno izbori sa prehladama. Postoji mnoštvo probiotika na tržištu, ali vi svojoj deci dajte one prirodne poput kiselog kupusa, ukiseljenog povrća ili kefira.

Limun. Ovo citrusno voće se vekovima koristi kao lek protiv prehlade i gripa iako su mišljenja naučnika u vezi vitamina C i imuniteta prilično podeljena. Limun, mnogi nazivaju i prirodnim antibiotikom i zato tokom prehlada pravite klincima velike količine limunade. Bez obzira šta nauka kaže, ne može im naškoditi.

Supa. Bogata, domaća supa napravljena od kostiju je, kažu starije žene, preki lek za svaku boljku, posebno za prehlade i grip. I u pravu su. Supa ima neverovatna isceljujuća svojstva koja pomažu kod uklanjanja simptoma prehlade i gripa, a kuvanjem sve hranjive materije od kostiju i povrća ostaju u vodi. Kuvajte supu što češće.

5355000681_b7fdf89df9_z

Đumbir. Iako klinci nisu neki veliki obožavatelji đumbira tokom sezone prehlade ga morate imati u kući. Bogat je antioksidantima, ima antiupalna i antibakterijska svojstva. Naribajte sveži đumbir i pomešajte sa medom i komadićima limuna i davajte klincima jednu kašičicu svako jutro kao preventivu.

Ispiranje nosa slanom otopinom. Ovo je posebno namenjeno najmanjima koji ne znaju izduvati nos kako treba. Pomoću posebne posudice koju možete kupiti u apoteci ispirajte nosne puteve vašim mališanima, a u posudi treba da se nalazi samo slana otopina – odnosno so rastvorena u vodi. Možda će biti potrebno određeno vreme da se dete nauči kako da ispira nos, ali nakon što savalada ovu veštinu samo, sve će biti lakše.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar