Menu 

Veoma je važno znati svaku stvar u kući iskoristiti na sve moguće načine jer to nam u pojedinim situacijama može biti od velike koristi. Otkrivamo vam nekoliko trikova sa stvarima koje sigurno imate u kući.

Bezbojni lak za nokte vam može poslužiti kao nevidljivi lepak. Njime možete osigurati male šarafe na naočarama i sprečiti ih da ispadaju. Ukoliko vam je šaraf već ispao možete ga zameniti malom minđušom dok ih ne odnesete na popravak. Bezbojnim lakom možete premazati i dugmiće na košulji ili kaputu koji stalno ispadaju. Jednostavno lakom pređite preko dugmeta i nema straha da će otpasti.

http://www.dreamstime.com/stock-photography-makeup-brush-image8503352

Četkica za nanošenje rumenila vam može poslužiti za čišćenje tastatura, naravno ukoliko na njoj nema tragova šminke i prethodno ste je oprali.

Gumica za tegle će poslužiti svim „uradi sam“ majstorima koji vole sami da boje nameštaj. Preko otvorene limenke boje stavite gumicu tako da dođe preko same sredine otvora. Kad umočite kist u boju samo pređite preko gumice da skinete višak boje i sprečićete kapanje.

Čupave žičice za čišćenje flaša možete obmotati oko krajeva vešalica da vam garderoba ne bi spadala. Na taj način možete biti sigurni da vaš trud oko peglanja neće biti uzaludan.

Kukice od zastora za tuš kabine mogu vam poslužiti da organizujete ormar. Jednostavno ih poređajte na vešalicu pa na njih zakačite torbice ili ako su u pitanju one okrugle kroz njih provucite šalove ili marame.

Peglom za kosu pored ravnjanja kose možete ispeglati i male delove košulje (između dugmadi) koje ne možete dobro doseći običnom peglom za veš. Peglom za kosu isto tako možete izravnati pamučne kaiševe i pojaseve haljina.

http://www.dreamstime.com/stock-photography-hair-iron-image25592632

Filterima za kafu sprečićete da vam zemlja iz saksija prolazi kroz rupice za drenažu. Jednostavno pre sadnje u svaku saksiju stavite jedan filter za kafu.

Ukoliko nemate levak, plastična boca vam može savršeno poslužiti kao prva pomoć. Jednostavno odrežite dno plastične boce i kroz njega sipajte.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-empty-discarded-trash-plastic-water-bottle-image15864716

Valjak za čišćenje garderobe može poslužiti i da očistite torbu. Jednostavno prođite valjkom preko dna torbe i nećete je morati istresati.

Šnalice za kosu, pored toga što frizuru čine urednom mogu pomoći i da u red dovedete svoje kablove. Jednostavno, savijte kabl i prčvrstite ga šnalicom za kosu da se ne razmotava. Zar nije sjajna ideja?

http://www.dreamstime.com/stock-image-assortment-plastic-hair-clips-young-girls-different-colors-image39731671

Slamku iskoristite da izbegnete zapetljavanje ogrlica i lančića i to tako što ćete jedan kraj lančića provući kroz slamku i zatvoriti je. U tom slučaju ne postoji šansa da se lančić zapetlja.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar