Menu 

Iako se gubitak ovoliko kilograma u samo mesec dana generalno ne preporučuje, to ne znači da nije moguće i savetuje se onima koji imaju vćei višak kilograma. Mi vam donosimo detaljan plan da ostvarite ovaj cilj.

Zdrav gubitak kilograma podrazumeva gubitak od 450-900 g nedeljno i zato ako želite na ovaj način gubiti kilograme obavezno se posavetujte sa svojim lekarom pre nego krenete sa ovim programom. Ako vam lekar da zeleno svetlo onda treba da znate da će vam za ovaj program biti potrebna snažna volja i disciplinovanost. Moraćete pratiti plan ishrane sa ograničenim brojem kalorija gde će porcije biti male, ali ujedno sa potrebnom količinom nutrijenata.

Ishrana treba da se sastoji od male količine žitarica i zdravih masti kao i mlečnih proizvoda sa smanjenim udelom ili bez masnoće, a tu su i belančevine kao i velike količine voća i povrća. Potrudite se da jedete svaka četiri sata, da biste podstakli rad metabolizma i da biste izbegli moguće prejedanje.

Ovako bi trebalo da izgleda plan ishrane.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-egg-white-spinach-omelet-image2123069

Doručak

Ovo je najvažniji obrok u danu i tu ne treba previše da štedite na kalorijama. Doručak treba da sadrži sporo sagorevajuće ugljene hidrate i proteine koji će vam dati energiju tokom dana. Ovo su neke od opcija:

 • Omlet od belanaca i povrća sa komadićem tosta od celovitih žitarica i pola banane.
 • Nekoliko malih palačinki od brašna celovitih žitarica sa bobičastim voćem i nemasnim jogurtom.
 • Kornfleks od celovitih žitarica sa nemasnim mlekom i bobičastim voćem i tvrdo kuvano jaje.

Užina posle doručka

Užina posle doručka bi trebalo da održava nivo energije i drži vas sitma sve do ručka. U ovom slučaju savršena opcija je voće koje sadrži prirodne ugljene hidrate i šećere. Pored voća možete pojesti i nemasni jogurt ili malo sira kao i tvrdo kuvano jaje. Važno je da odaberete namirnicu koju niste jeli za doručak.

Ručak

Ručak bi trebalo da bude lagan, ali ne previše da se u večernjim satima ne biste prejeli što nikako nije opcija. Sjajna opcija su mali sendvič ili bistra supa. Sendvič bi trebalo da se sastoji od hleba napravljenog od celovitih žitarica sa svežim ili grilovanim povrćem i nemasnim mesom (ćuretina, piletina). Na majonez i ostale dodatke zaboravite. Možete dodati zelenu salatu ili za morsku opciju losos sa žara.

http://www.dreamstime.com/stock-images-chicken-caesar-sandwich-image16955364

Poslepodnevna užina

Za užinu pre večere jedite sirovo povrće (šargarepa, celer) kao umak koristite humus, a ukoliko ste još gladni dodajte i oko 10 komada orašastih plodova (bedemi, orasi, lešnik).

http://www.dreamstime.com/stock-photos-raw-vegetable-pieces-dip-image29620133

Večera

Večera ne bi trebalo da sadrži nikakve ugljene hidrate i trebalo bi da se sastoji uglavnom od belančevina (riba, belo meso) i mnoštva povrća. Ugljene hidrate od celovitih žitarica trebalo bi konzumirati za ručak i doručak.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-fresh-fish-vegetable-image7923486

Desert

Slatkiše, šećere i gazirane sokove tokom ovih mesec dana bi trebalo da zaboravite, a desert ne bi trebalo da sadrži više od 100 kalorija. Zasladite se svežim voćem i nemasnim jogurtom.

Piši!
Širi dalje!
6 komentara
 1. Gordana Basanovic

  Kada bih sve ovo jela u toku dana, ja bih dodala 6 kg.

 2. Mersija Zulic- Halavac

  Treba samo upornost i paznja na ishranu a to je kod mene tesko,i znam gdje gresim ali sta cu

 3. Bojana Lazić

  Ovo je pravilna ishrana i jedina koju bi svaki pametan doktor preporucio. Jesti vise puta dnevno, to ubrzava metabolizam! Stvarno se skida 1,5 kg nedeljno, samo sto ja nisam izdrzala ni dve ned bez slatkisa!!

 4. Ljupco Ilievski

  Nije ni zdravo oslabiti tako puno za tako brzo vreme jer visi onda koza :)

 5. Tanja Petrovic Serra

  Moram priznati da nisam procitala, ali mi se Odmah digne kosa na glavi – 6kg! I neko ko ima 120 kila, a preko 50kg viska, I neko ko ima 75, a recimo 5kg viska, izgube 6. Nije nego!

 6. Zoran-Dragana Kovinić

  dodati da ali smanjiti samo ako dodje baba roga….

Napišite komentar