Menu 

Probajte ove jednostavne trikove da bi u sekundi podigli raspoloženje.

Dohvatite nebo

sreca 2

Ustanite, propnite se na prste, a ruke ispružite visoko iznad glave i gledajte u plafon. Ova jednostavna vežba poboljšava cirkulaciju u celom telu i veoma brzo ćete osetiti novi nalet energije. Smijte se dok ovo radite to će biti okidač da se otpuste hemikalije u mozgu koje nam popravljaju raspoloženje

„Uraditi“ prebacite u „urađeno“

Umestio pisanja liste šta treba da uradite taj dan što nas automatski umara napravite listu onoga što ne trebate uraditi ili što je već urađeno.  Uzmite minut vremena i na papir napišite deset stavki koje ste uradili taj dan ili u toku sedmice.

Upotrebite maštu

Nakon užurbanog dana poželeli ste da se odmarate na nekoj plaži. Učinite to u vašim mislima. Vaš mozak i na zamišljene stvari reaguje kao i na one stvarne. Zatvorite oči i fokusirajte se na pogled, miris i osećaj vašeg izabranog mesta.

Dobri ugljikohidrati

Da biste brzo podigli nivo serotonina u organizmu potražite užinu bogatu ugljikohidratima. Pojedite kokice, pecivo sa malo pekmeza ili zobenu kašu.

Obucite se veselo

Sam pogled na sivu ili crnu košulju koju nosite može da vas oneraspoloži, a pogled na vesele i vedre boje na vama imaju potpuno suprotan učinak.

zena

Akupresura

Brz način da se rešite napetosti je da trljate akupresurne tačke na vašem telu. Masirajte tačku između palca i kažiprsta laganim kružnim pokretima na obe ruke. Osećaćete se bolje.

Birajte reči

„Ništa ne ide kako treba!“ „Stvari su se potpuno izmakle kontroli!“ Zvuči poznato?

Kada naiđemo na prepreku lako upadamo u „sve ili ništa“ stanje koje nas samo još više vuče dnu. Probajte situaciju dočarati na malo blaži način „Stvari su nekada dobre, nekada nisu“, čaša će vam momentalno izgledati polupuna.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar