Menu 

Aloe vera se nalazi u samom vrhu liste najcjenjenijih biljaka. Zovu je još i eliksir mladosti, a savršena je za liječenje rana, akni i drugih kožnih problema.

Ovu kraljicu ljekovitih biljaka koristimo kao napitak, kremu, umirujući gel, a pokazala se kao odlična njegovateljica kože, ali i kod liječenja poremećaja metabolizma. Donosimo vam listu stvari za koje vam aloe vera može odmah pomoći.

Opekotine

U slučaju opekotina aloe vera olakšava bol, vlaži kožu i štiti je od bakterija i isušivanja. Koristi se i kod ublažavanja opekotina od sunca: šolju ili dvije aloe vere uspite u kadu tople vode i natapajte se pola sata.

Posjekotine

Kada dezinficirate posjekotinu ili ogrebotinu nanesite aloe vera gel, koji djeluje kao prirodni zavoj i ubrzava zarastanje. Na sličan način ova biljka pomaže i kod žuljeva.

Psorijaza

Gel aloe vere umirje upale na koži i svrab, koji su karakteristični za psorijazu. Pokazalo se da je čak bolja od uobičajnih steroidnih krema.

Akne

Nanesite aloe veru na upaljena mjesta i ublažićete akne. Istraživanja su pokazala da se čak 90 odsto problema sa kožom mogu upotpunosti izliječiti pravilnim tretmanom aloe verom za samo 5 dana.

Herpes

Gel ove biljke ima antivirusna dejstva. Nanosite je dva puta dnevno na oboljelo mjesto i simptomi bi trebali biti ublaženi već nakon jednog dana, dok će herpes nestati za jednu sedmicu.

Kako da gajite aloe veru i druge ljekovite biljke pročitajte ovdje.

Piši!
Širi dalje!

5 komentara
 1. Rešite se herpesa na prirodan način | LifePress magazin

  […] prirodni lekovi protiv herpesa dobro će vam doći i aloe vera (više o ovoj biljki OVDE), nana i […]

 2. Prva pomoć kod ugriza buba | LifePress magazin

  […] vera – ova biljčica spada u najzdravije ljekove prirode (o njoj smo pisali ovdje). Ne samo da će vam listić aloe ili sok ove biljke pomoći da uklonite svrab i otekline, nego će […]

 3. Čuvarkućom protiv opekotina i uhobolje | LifePress magazin

  […] trakta, čuvarkuća ima dva glavna zadatka i u tome je najbolja – leči opekotine i uhobolju. (Saznajte kako da aloe verom lečite opekotine, ali i druge probleme sa […]

 4. Efektni prirodni preparati za lepotu | LifePress magazin

  […] Jednostavno uzmite sveže listove aloe i odrežite oštre rubove, nežno pritisnite da pokrenete sokove i utrljavajte na kožu lica, vrata, dekoltea i ruku. Ostavite da deluje oko 15 minuta, a zatim isperite vodom. Još o Aloe Veri pročitajte OVDE. […]

 5. Magija aloe vere za savršenu kožu | LifePress magazin

  […] aloe verom, ali i ožiljci i strije. Nanesite gel i ostavite da se osuši, da ga koža upije. (Pročitajte još o čudotvornim dejstvima aloe […]

Napišite komentar