Menu 

Limunada dijeta je postala poznata širom sveta jer su se u njenu delotvornost klele mnoge poznate ličnosti koje su je isprobale, a mi vas danas upoznajemo sa svim detaljima ove dijete.

Iako su je mnoge zvezde isprobale stručnjaci tvrde da je ova dijeta daleko od onoga što se računa pod zdravom hranom, a isto tako tvrde da rezultati dobijeni na ovaj način nisu trajni što znači da je velika verovatnoća da ćete kilograme vratiti jednakom brzinom kako ste ih i izgubili. Ako ne i brže.

Ova djeta se bazira na isključivo unosu tečnosti i to piću nalik limunadi, slanoj vodi i biljnom laksativnom čaju. Pobornici ove dijete garantuju vam da ćete ukoliko se 10 dana ili više pudete pridržavali ovakvog načina “ishrane” izgubiti kilograme, izbaciti toksine iz organizma, biti puni energije, osećati se vitalno, srećno i zdravo. Isto tako, oni tvrde da ćete prestati žudeti za nezdravom hranom.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-young-woman-drinking-herbal-tea-image7874178

Da li zaista deluje?

Činjenica je da ćete zbog minimalnog unosa kalorija izgubiti kilograme, jer nećete jesti gotovo ništa, ali isto tako ćete izgubiti i mišićnu masu, kosti i vodu iz organizma te je vrlo verovatno da ćete kilograme veoma brzo vratiti.

Iako su tretmani detoksikacije veoma popularni zaista nema čvrstih dokaza koji dokazuju da oni utiču na gubitak kilograma. S druge strane mnogi lekari tvrde da posebna detoksikacija organizma nije potrebna jer zdrava jetra sasvim dobro obavlja taj posao.

Kad je u pitanju dugotrajni gubitak kilograma tu ne postoji brz i jednostavan način, a rezultate koji će dugo trajati postići ćete uravnoteženom i zdravom ishranom kao i redovnim vežbanjem i to je jedini način prihvatljiv za naše opšte zdravlje.

Šta možete jesti tokom ove dijete

Tokom ove dijete kruta hrana nije dozvoljena, jedino se sme koristiti slana voda, limunada i biljni čaj sa laksativnim dejstvom i to tokom prvih 10 dana. Pored krute hrane zabranjen je i alkohol.

Nakon tih prvih 10 dana polako počinjete sa uvođenjem krute hrane, ali u početku je dozvoljeno svega nekoliko namirnica, supe i sokovi, a kasnije isključivo sirovo voće i povrće. Nakon toga uvode se i male količine mesa, a mlečni proizvodi su u potpunosti isključeni.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-bathroom-scale-image19732135

Tokom ove dijete ćete biti verovatno stalno gladni, a postoji mogućnost da osetite i simptome detoksikacije kao što su umor, dosada, glavobolja i žudnja za nezdravm hranom. Prema sajtovima i knjigama koji se ovom dijetom bave treba da se striktno pridržavate svih saveta da bi izbegli moguće nuspojave i da bi uspeli.

Ono što ovoj dijeti ide u prilog jeste što ne zahteva neke posebne namirnice i neće vas puno koštati. Priprema jela i pića je brza i jednostavna, pogodna je za vegetarijance i one osetljive ili alerične na gluten.

Ma koliko strašno zvučala ova dijeta, na vama je da odlučite da li ćete je probati ili ne. Mi vam u svakom slučaju preporučujemo da se posavetujete sa lekarom i želimo vam svu sreću.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar