Menu 

Da biste svoju liniju doveli u red i da biste se pridržavali plana i programa zdrave ishrane veoma je važno da promenite i neke svoje kupovne navike. LifePressMagazin je tu da vam pomogne.

Ako uporno budete svoja šoping kolica punili namirnicama koje vam vaša dijeta brani teško da ćete istrajati i da nećete varati. Još danas promenite svoje kupovne navike koje će vam pomoći da kući donesete samo ono što smijete jesti.

Ne padajte na jeftini marketing

Da bi privukli pažnju potrošača i naveli ih da što više potroše trgovci se služe svim mogućim trikovima. Kraj police sa kolačima stave mirisno sveže cveće, a kraj pekmeza stave seno ili nekoliko svežih jabuka. Sve su ovo jeftini marketinški trikovi na koje ne bi trebalo da padate posebno ukoliko pazite na ishranu. Striktno se držite svog spiska, kupujte proverene, sezonske namirnice, izbegavajte akcije i “posebne ponude”.

Odredite tačan budžet

Istraživanja su pokazala da čak 25 odsto novca koji trošimo na namirnice potrošimo neplanski i zato pre nego krenete u supermarket napravite spisak potrebnih namirnica, otprilike izračunajte koliko bi to sve trebalo da košta i ponesite toliko gotovine, malo više ili manje. Kartice obavezno ostavite kod kuće.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-shopping-image13970428

Ne kupujte stvari sa kase

Nije ni malo slučajno što se svi oni slatkiši i čokoladice koje ne smemo ni primirisati nalaze uglavnom na kasama, da gledamu u njih i da nas mame dok čekamo red. Oduprite se ovom nagonu, gledajte ispred sebe i ne ubacujte u kolica ništa što se nalazi blizu kase. Ovaj zadatak će vam lakše pasti ukoliko budete nosili korpu umesto da gurate kolica, jer vam ruke neće biti slobodne. Ako kupujete manje stvari, sve ih nosite u naramku tako sigurno nećete dodavati ništa sa polica blizu kase.

Ne kupujte namirnice gladni ili umorni

Za ono što se nalazi u vašim kolicima za kupovinu ne možete okriviti nikoga osim sebe, a ukoliko ste iscrpljeni ili gladni automski postajete manje disciplinovani i mogućnost da će se u vašoj korpi naći slatkiši, sladoled i gazirana pića se povećava. Veoma je važno da u kupovinu odlazite spremni, da pre toga nešto lagano pojedete i obavljate je vikendom ili uveče, nakon što ste se odmorili od posla i obaveza tog dana. Ako baš žurite i ne stižete jesti sa sobom ponesite neke zdrave grickalice.

http://www.dreamstime.com/stock-image-grocery-shopping-image1098571

Nagradite se, ali ne u supermarketu

Mi živimo u društvu gde je samonagrađivanje postalo svakodnevica većine ljudi, posebno žena koje nakon pretrpanog radnog dana misle da su zaslužile da se nečim počaste, što je naravno potpuno ispravno. Ali, počastite se na nekom drugom mestu, nikako u supermarketu sa nečim što bi moglo da naruši vaš režim ishrane. Neka vaša nagrada bude kafa sa drugaricom, odlazak u bioskop ili nova knjiga.

Koliko pametno vi kupujete?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar