Menu 

Ako zaista želite smršati i pridržavate se svoje dijete do najsitnijih detalja onda treba da pazite i na sve prazne kalorije koje bi mogli uneti putem osvežavajućih napitaka. Donosimo vam recept za sjajnu limunadu roza boje koja će vas osvežiti bez kalorija.

Tokom toplijih dana, hidratacija je zaista od velike važnosti, a u trenutku kad nam dosadi da pijemo običnu vodu okrećemo se pićima koja u sebi obično sadrže kalorije i na taj način narušavamo dijetu, a da to ni ne znamo.

Šta izbegavati kad su u ptanju pića

Boje. Sva pića koja su obojena veštačkim bojama ne bi trebalo da se nađu u vašem frižideru ovoga leta jer pored boja sadrže i mnogo konzervansa. Birajte pića koja su 100 odsto napravljena od voća.

http://www.dreamstime.com/stock-image-carbonated-drinks-plastic-bottles-multicolored-studio-shot-image34707631

Gazirano. Ova pića pored toga što uglavnom sadrže šećere će pre dovesti do dehidracije nego što će vas osvežiti. Kao zamenu za gazirana pića pijte kiselu vodu sa dodatkom sveže mente ili đumbira.

Glukoza, fruktoza i kukuruzni sirup. Pod ovim nazivima su samo zamaskirani nezdravi šećeri i prazne kalorije i zato ako ove nazive vidite na flašici nekog pića vratite ga na policu i odaberite običnu vodu.

Pića na bazi mleka ili pavlake. Ovakvi napici poput šejkova su prepuni masti i šećera, a ako žudite za ovakvim napicima napravite ih sami, ali na zdraviji način. Tečnu pavlaku ili mleko zamenite jogurtom sa manje masnoće ili puterom od kikirikija, a možete dodati i nekoliko kockica tamne čokolade.

Sami pripremajte osvežavajuća pića

Osvežavajuća pića možete bez ikakvih problema napraviti sami u svom domu i to bez puno truda, a mi vam donosimo jedan fenomenalan recept za malko drugačiju limunadu.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-lemonade-arrangement-pink-lemons-outside-image32368726

Potrebni sastojci:

  • 2 kašike svežih malina ili jagoda
  • 2 šolje vode
  • ½ kašičice mlevenog đumbira
  • Sok od jednog limuna
  • Malo soli
  • 1 kašika meda

Voće i đumbir ostavite da stoje u vodi 4-8 sati, a zatim sve sastojke stavite u blender i izmiksajte.

Nakon što probate ovu imunadu teško da će vas išta moći tako dobro osvežiti.

Recept
Ime Recepta
Kako se osvežiti na zdrav način + recept sa sjajnu limunadu
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
4.5 Based on 34 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar