Menu 

Kada god nam se približi leto svi mislimo o tome kako da postanemo bar malo mršaviji. Brzo. Pa, nema čarobne formule, ali postoji par trikova sa kojima se već sledećeg dana možete osećati “izduvanije”, lakše, mršavije.

Ako želite da se rešite nadutosti, i smršate što brže, pored zdrave ishrane, sledite ovih 5 saveta i već ćete se sutra osećati bolje.

Preskočite so: Ukoliko vam se čini da ste puni vode, onda izbegnite taj osećaj “naduvenosti” smanjenjem unosa soli. Ne kupujte konzervisanu hranu, jer može sadržavati više soli, koristite više začina, bilja i limunovog soka umesto soli, uzimajte so prstima da bolje kontrolišete doze. Koristite više hrane za detoksifikaciju (ideje pronađite u tekstovima Hrana za prolećno čišćenje organizma , Sve što treba da znate o detox dijeti )

 

San: Ukoliko se osećate umorno, kao da se jedva vučete, onda nećete moći ni vežbati. Veći ćete apetit imati ako niste dovoljno spavali. Odmor je vrlo važan, jer ćete manje žudeti za hranom. (Više pročitajte u tekstovima Nesanica, kako da je pobedite bez lekova, Ukusan lek protiv nesanice)

Kretanje: Odmah otiđite u šetnju. Plivajte, hodajte brzo, prepešačite na drugi kraj grada, otiđite u park, džogirajte, preznojite se, izmorite se. Višak tečnosti će izaći iz vas i odmah ćete se osećati lakše.

Voda: Bacite sva ona gazirana pića i tražite vodu. Čistu ili sa limunom. (Probajte i odličnu Sassy vodu Sassy dijeta za manji stomačić i butine ). Možete je obogatiti i na mnoštvo drugih načina, sa voćem ili krastavcima (Pogledajte tekstove Voda sa voćem: najbolje kombinacije  Osvežavajuća pića sa krastavcima)

Kuvajte sami: Kada jedete u restoranima ili, u još gorem slučaju, brzu hranu, ne možete kontrolisati porcije, pa često ni šta to vi tačno jedete. Kupite na tržnici vrećicu punu zdravog povrća, malo ribe, ukusnih začina, maslinovo ulje i pripremite sebi pravi zdravi obrok.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar