Menu 

Do kalendarskog početka leta ostalo je nešto više od 20 dana i krajnje je vreme da počnete razmišljati o skidanju masnih naslaga sa stomaka. Mi vam donosimo sjajan dijetalni program koji će vam pomoći da skinete stomak za 14 dana.

Ova dijeta je na neki način nova nauka nutritivne genetike i proučava kako naši geni reaguju na hranu koju jedemo. Sasvim jednostavnim promenama u ishrani i načinu života za svega dve nedelje možete popraviti zdravlje creva, ublažiti upale te na neki način ugasiti gene koji vas čine debljima i upaliti one koji skidaju kilograme. Tokom jednog istraživanja u kome je učestvovalo 500 ljudi koji su pratili ovaj program neki od njih su izgubili čak 7 kilograma za 14 dana i čak 7.5 centimetara u struku.

Evo kako bi trebalo da izgleda ovaj program. Jednostavno treba svakog dana da uvodite određene promene kojih ćete se pridržavati. Krenimo redom.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Šetnja pre doručka

Istraživanja su pokazala da izlaganje jutarnjem suncu smanjuje rizik od debljanja bez obzira na vašu fizičku aktivnost, način ishrane ili starosnu dob. Takođe veruje se da jutranja šetnja ubrzava metabolizam i isključuje gene zadužene za debljanje. Ukoliko vežbate pre doručka to znači da sagorevate kalorije dok telo posti, a energija koju budete koristili dolaziće iz masnih naslaga umesto iz hrane koju ste pojeli

Ovsena kaša za doručak

Ovsena kaša je veoma bogata vlaknima, posebno ako je kombinujete sa voćem, a ta vlakna pomažu da se holesterol u krvi snizi i hrane zdrave bakterije u crevima. Na taj način podstičete organizam da proizvodi masne kiseline i butirate koji ublažavaju upalne procese u telu. Pored svega toga, ovsena kaša će vas zasititi i utažiti želju za slatkišima, a bez upotrebe šećera. Pojedite ovsenu kašu za večeru

Birajte crveno voće umesto zelenog

Odaberite crvene jabuke umesto zelenih, crno umesto belog grožđa, lubenicu umesto dinje. U voću crvene boje nalazi se veća koncentracija nutrijenata flavonoida posebno onih koji se zovu antocijanini, komponente koja voću daje crvenu boju. Antocijanini sprečavaju taloženje masnih naslaga, posebno na stomaku. Voće je savršen izbor za užinu.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Napravite umak od avokada

Velika promena koju treba da napravite jeste da jedete hranu koja je prirodna, neprerađena i ne sadrži nikakve hemikalije. Sve ono što ste do sad kupovali u gotovom obliku pokušajte napraviti sami. Isto tako važno je da isprobavate neke nove namirnice, a jedna od njih neka svakako bude avokado. Avokado je veoma bogat zdravim mononezasićenim kiselinama koje utažuju glad i zasitiće vas duže vremena. Mononezasićene masti, takođe sprečavaju skladištenje naslaga na stomaku. Jedno istraživanje je pokazalo da oni koji pojedu avokado uz ručak u narednih četiri sata ne osećaju potrebu za hranom.Pročitajte i recept za “Najbolji gvakamole umak”.

Napravite proteinski smoothie

Proteinski napici su sjajna stvar ukoliko želite izgubiti višak kilograma posebno u predelu stomaka, a pored toga mogu biti veoma zdrava i zasitna užina. Ako kupujete proteine u prahu, gledajte da kupujete one veganske koji su jednako delotvorni, a ne izazivaju nadutost. Napravite smoothie od zelenog voća i povrća i dodajte proteine. To će biti sjsjna užina ukoliko ste na dijeti.

Jedite jaja

Jaja su bogata proteinima, makronutrijentima koji jačaju mišiće i što je najbolje jednostavno ih je pripremiti. Jaja su, ako niste znali najbogatiji prirodni dijetalni izvor nutrijenta koji se zove kolin koji se može naći i u posnim mesima, morskim plodovima i blitvi. Ovaj nutrijent napada gene koji skladište masne naslage oko jetre. Za ručak pojedite dva kiuvana jajeta i 300 g barenog spanaća ili blitve Ili ih jednostavno pripremite na kajganu za doručak sa malo svežeg povrća.

???????????????????????????????????????????????????????????????

Napravite magični eliksir

Svaki dan, pre doručka, a posle šetnje treba da popijete ovaj magični eliksir koji se priprema od vode, limuna (narandži ili grejpfruta) i treba da ga pijete tokom celog dana, osam čaša ovog napitka sve do spavanja. Citrusno voće je bogato antioksidantima, posebno delimonenom koji je pronađen u kori, a dokazano stimuliše jetrene enzime da efektivnije otpuštaju toksine iz organizma. Jednostavno isecite citrusno voće, zalijte vodom i ostavite da stoji preko noći. Pijte tokom celog dana.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar