Menu 

Donosimo vam sjajne savete kad je u pitanju čišćenje, organizacija i teranje insekata koji su veoma efikasni, a koji će vam uštedeti novac. Može li bolje?

Iako ga obožavamo, moramo priznati da leto mamama sa sobom donosi više svakodnevnih obaveza kad. Deca više vremena provode napolju, insekti i bubice napadaju sa svih strana, a i kuća se nekako nam se čini više prlja. Ovi saveti koje smo za vas pronašli će sigurno biti od velike koristi svim mamama ovoga leta.

Operite igračke za bazen/plažu. Sve prljavštine sa igračaka koje deca nose na plažu ili na bazen jednostavno ćete oprati i sterilisati uz pomoć izbeljivača za veš. Pomešajte dve šolje izbeljivača sa 3 litre vode, umočite sunđer u ovu mešavinu i detaljno prebrišite sve igračke. Na kraju ih isperite vodom.

http://www.dreamstime.com/stock-image-rustic-garden-furniture-image9565191

Sirće za baštenski nameštaj. U sprej bocu uspite obično belo sirće i njime poprskajte vaš baštenski nameštaj. Sirće će skinuti sve mrlje od plesni koje su se napravile tokom zime i sprečiće nastanak novih.

Kafom oterajte mrave. Ako ovog leta imate problema sa mravima pokušajte to rešiti uz pomoć mlevene kafe. Sipajte kafu ispred ulaznih vrata, prozora ili mesta odakle mislite da mravi i ostale bubice dolaze i nemate brige.

Iskoristite stare japanke. Odrežite komadić gume od stare japanke i podmetnite ga kod vanjskih vrata da se ne bi zatvarala i da bi letnji povetarac ušao u kuću.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-scrap-tin-foil-white-background-small-used-image33583966

Folija za čišćenje roštilja. Dok je roštilj još uvek vreo položite na njega veći komad aluminijumske folije i stavite poklopac. Nakon toga zgužvajte foliju i njome izribajte roštilj pre kuvanja. Više nego jednostavno, a veoma efikasno.

Koristite li vi neki od ovih trikova u svom domaćinstvu?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar