Menu 

Sezona polena traje od februara pa čak do kraja oktobra. Da biste se izborili u vreme udarnih perioda može vam pomoći ova mešavina čajeva, koja je odlična i za jačanje imuniteta.

Obično se izdvajaju tri velike polenske sezone – sezona trava, sezona drveća i sezona korova. Vi možete imati problema samo u jednoj sezoni, ako ste alergični na samo jednu vrstu polena ili tokom sve tri sezone. Obično je to podeljeno tako da kraj februara i početak marta donose polen zrna drveća, već od aprila kreću trave, dok od avgusta, pa do kraja oktobra “caruje” polen korova.

Ova mešavina čajeva daje vašem telu dobru dozu vitamina, minerala i antioksidanata, koji su vam preko potrebni. Poželjno je da koristite organske biljke, da biste bili sigurni da će čaj zaista dobro delovati, jer ćete imati mešavinu bez dodatnih pesticida.

Čaj protiv alergije

  • 2 šolje suvih listova koprive
  • 2 šolje zelenog čaja (suvi listovi)
  • 1 šolja suvih šipuraka

Pomešajte ove čajeve u posudici, ali pazite da ih ne pritiskate, jer će otpustiti eterična ulja. Mešavinu uspite u posudicu, staklenku ili limenu kutijicu i dobro zatvorite. Stavite i nalepnicu na kojoj ste napisali za šta čaj služi, koji su sastojci i kada ste ga pripremili. Čuvajte na hladnijem i mračnom mestu.

Čaj pravite tako što prelijete 1 kašiku ove mešavine sa 1 šoljom kipuće vode. Poklopite i ostavite 10 minuta.

Napomena: Umesto šipka možete u čaj staviti i slamčicu zobi.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar