Menu 

Kokosovo ulje se sve češće može pronaći i u našim prodavnicama i zato bi bilo dobro da znate najbolje načine kako da ga iskoristite. Mi imamo 20 koji će vam sigurno dobro doći.

Kokosovo ulje je jedno od najboljih prirodnih sredstava za negu tela i kad sve saberete i oduzmete sigurno će vas doći jeftinije od nekih kozmetičkih preparata koji uglavnom pored onih dobrih sadrže i štetne hemikalije. Evo sjajnih načina kako da iskoristite kokosovo ulje, a pronašli smo ih na Thehowtocrew blogu.

Tretman za kosu. Nanesite malu količinu kokosovog ulja na kosu, uglavnom na krajeve, dobro raščešljajte i umotajte u peškir ili stavite kapu za tuširanje. Ostavite tako preko noći, a ujutro isperite kao i obično.

Losion za kožu. Nakon tuširanja direktno na kožu utrljajte malu količinu kokosovog ulja umesto standardnog losiona.

9283636054_98ed237e86_z

Sredstvo za skidanje šminke sa očiju. Jednostavno nanesite malu količinu ulja na trepavice i kapke i nežno skinite vatom. Bez problema će skinuti i vodootpornu maskaru.

Hajlajter za jagodične kosti. Nakon što ste se našminkali, na vrh jagodičnih kostiju nanesite malu količinu kokosovog ulja da ih dodatno istaknete.

Alternativa za biljno ulje. Kokosovim uljem možete zameniti biljno u receptima.

Melem za rane. Kokosovo ulje je sjajna prva pomoć za manje ogrebotine i posekotine jer zaceljuje i zaustavlja krvarenje.

Tretman za suve i ispucale pete. Pomešajte kokosovo ulje i morsku so pa koristite kao piling za ispucale pete.

Protiv opekotina od sunca. Ako ste preterali sa sunčanjem, obavezno na kožu nanesite kokosovo ulje da biste sprečili veće opekotine.

Preventiva za strije. Nekoliko puta u toku dana na stomak, dojke i bedra nanosite kokosovo ulje da biste sprečili pojavu strija u trudnoći.

Piling za telo. Pomešajte kokosovo ulje i šećer pa koristite kao piling za celo telo tokom tuširanja.

Zdravi smoothiji. U vaš jutranji smoothie dodajte kašiku kokosovog ulja koji će vam pomoći da imate više energije tokom dana.

Za kuvanje na visokim temperaturama. Kokosovo ulje ima veoma visoku tačku dimljenja i sjajno je za kuvanje na visokim temperaturama za razliku od na primer, maslinovog ulja.

Preliv za kokice. Zdravija varijanta, umesto maslaca preko kokica prelijte rastopljeno kokosovo ulje.

Krema za brijanje. Umesto kreme za brijanje kožu premažite kokosovim uljem.

5982867640_f0d2bf55cb_z

Balzam za usne. Koristite kao bilo koji drugi balzam, jednostavno ga nanesite na usne.

Za negujuću kupku. Dodajte malo kokosovog ulja u vašu opuštajuću kupku da biste omekšali kožu na celom telu.

Protiv naelektrisane kose. Nerviraju vas dlake koje nikako ne mogu da stoje na svom mestu? Jednostavno na kosu nakon feniranja nanesite malo kokosovog ulja i nemate brige.

Hidratantna noćna krema. Pre spavanja predeo oko očiju, na dekolte i vrat namažite kokosovim uljem.

Za zanoktice. Zanoktice ćete najlakše omekšati ako ih redovno budete mazali upravo kokosovim uljem.

Kako vi koristite kokosovo ulje?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar