Menu 

Statistike pokazuju da je sve veći broj žena koje su preživele i uspele da se izbore se sa rakom dojke. Uz pravilne tretmane, uz promenu ishrane i veliku pomoć prirode možete se uspešno boriti sa ovom opakom bolešću.

Zanimljivo je i istaći da čak 75 odsto pacijentkinja, sa ili bez uključene standardne terapije, koristi i neke alternativne metode, poput vitaminskih suplemenata, prirodnih načina lečenja, meditacije, terapije muzikom. A u tom ih savetuju čak i doktori.

O raku dojke

Reč je o najčešćem zloćudnom tumoru kod žena. Nastaje kada žlezdane ćelije dojke počnu nekontrolisano da rastu, umnožavaju se i uništavaju okolno zdravo tkivo. Od lečenja postoji: hirurško lečenje, terapija zračenjem , hormonska terapija, hemioterapija, biološka terapija i alternativni načini lečenja. Najboljim se, po statistikama, pokazalo kombinovanje nekih od pomenutih vrsta lečenja, sa lečenjem biljem i pravilnom ishranom. I, naravno, najlakše je kada je rak u ranom stadijumu, zato je važno da žene idu na preglede, ali i same mogu da pregledaju dojke (u tekstu – pročitajte kako).

Pomoć iz prirode

U borbi protiv raka dojke obično su uključeni: beli luk, brokoli, grožđe, pšenična trava (pročitajte više u tekstu – ), zeleni čaj, semenke soje, vitamin D, kalcijum i dobro izbalansirana dijeta.

Ali, sa njima ne možete izlečiti rak u potpunosti. Oni su tu da podignu vaš imunitet ili da ubiju koncerogeno tkivo u nekoj meri. Najvažnije je da se konsultujete sa lekarom, da promenite navike kada je u pitanju stil života i način ishrane.

Rizik od raka dojke možete uveliko smanjiti uz pomoć prave ishrane i biljaka, ali kada je on već napao organizam, vrlo je važno da učinite sve da olakšate organizmu da se bori sa bolešću.

Beli luk

Verujemo da vam je dobro poznato koliko je bali luk zdrav, jer se bori protiv mnogih bakterija i infekcija, ali on igra i važnu ulogu u borbi protiv raka, posebno zbog prisustva alkil-sulfida. Najbolje je jesti ga sirovog ili u ulju (pročitajte kako da ).

Brokoli

Ova biljka sadrži takozavni linamarase enzim, koji kada dođe unutar kancerogenih ćelija, razbija ih i efektno ubija.

Grožđe

Prema nekim istraživanjima ekstrakt semenki grožđa uništava ćelije raka. Takođe, preporučuje se da pacijenti oboleli od raka dojke konzumiraju sok od grožđa ili pomenuti ekstrak obično uz određene lekove, poput doksorubicina, jer poboljšava njegovo delovanje.

Pšenična trava

Ako je pacijenti uzimaju u vidu soka ili sirovu mogu da uspore razvoj kancerogenih ćelija. Takođe, pšenična trava jača imunitet i čisti telo od toksina.

Zeleni čaj i vitamin D

Čaj pripremate tako što kuvate nekoliko listova ove biljke u 1 šolji vode i dok se količina tečnosti ne smanji za pola. Ovaj napitak ima protuupalna dejstva i vrlo je efektivan protiv raka dojke.

Rizik od raka dojke, takođe, možete smanjiti povećanim unosom vitanima D, uz pomoć sunca ili mleka, jaja i ribljeg ulja.

Semenke organske soje

Ovu biljku stavljaju na tron kada je u pitanju borba protiv raka. Može da spreči rak u ranom razvoju. Pacijenti je mogu koristiti u vidu klica ili kuvanu.

Hrana

Kada je u pitanju hrana, pacijentima obolelim od raka dojke, potrebno je više kalcijuma, ali i da jedu krastavce, mrkve, banane, kukuruz, spanać, grašak i sočivo. Ovo povrće je najbolje organsko, sirovo ili kuvano u supama. Oboleli se moraju odreći nekih štetnih namirnica (gazirana pića, brza hrana), smanjiti unos mesa, a konzumirati više povrća.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar