Menu 

Ako vas vaš posao čini nesrećnima i konstantni je izvor stresa pokušajte neke od saveta koje smo za vas pronašli, a koji će vam pomoći da budete srećni na poslu.

Posao, kao izvor prihoda uglavnom je i stalni izvor stresa posebno ako radite okruženi ne baš pozitivnim ljudima. Ako želite to da promenite, da sa posla kući dolazite srećni pročitajte savete koje smo vam doneli. Možda upali.

Svakodnevne male rezolucije.

Svaki dan započnite sa nekom novom odlukom kojoj ćete se posvetiti. Svakog dana postavite sebi jedan mali cilj koji ćete pokušati dostići do kraja radnog vremena. Neka to budu mali ciljevi, javljanje na telefon s osmehom, druženje sa klijentima ili kolegama. Umesto da neke od ovih poslića koje obavljate svakog dana smatrate napornima počećete ih gledati na potpuno drugi način.

http://www.dreamstime.com/stock-photography-business-meeting-work-contract-image24229002

Pre novog projekta ili sastanka postavite si pitanje šta vi želite od toga.

Pre nego se posvetite nekoj novoj obavezi na poslu i stres vas potpuno obuzme zapitajte se šta vi zaista želite da proizađe iz toga šta radite. Kad sami sebi iskreno odgovorite na ovo pitanje, sve će ići mnogo lakše.

Proširite vidike.

Ako želite da razmišljate popularno rečeno „izvan kutije“ i proširite vidike veoma je važno da znate zbog čega su oni bili suženi u samom startu. Ako shvatite šta je to što vas je dovelo da razmišljate na takav način, prevazilaženje će biti mnogo lakše.

Razmislite šta bi voleli da bude zaključak vašeg mejla, telefonskog poziva ili onoga što ste rekli na sastanku.

Kakav utisak želite ostaviti, želite li da vas doživljavaju kao nežnog, odlučnog, otvorenog, strogog, nepokolebljivog? Trudite se da postanete saradnik koji je susretljiviji prema kolegama i sa kojim nije teško komunicirati.

Obratite pažnju kako držite šolju ili volan u rukama.

Ako stvari u rukama držite grčevito verovatno ste veoma napeti što se sigurno neće dobro odraziti na atmosferu na poslu. Važno je da znate prepoznati napetost da bi se sa njom mogli boriti.

Nake vas saosećanje vodi kroz konfliktne situacije.

Šta biste voleli da vam kaže neko ko je na vas ljut? Saslušajte drugu stranu, situacija nikad nije crno-bela i uvek postoje dve strane medalje. Kad dođe do konflikta na poslu poslušajte šta vaši kolege imaju da kažu.

http://www.dreamstime.com/stock-photos-mechanics-work-image21040943

Ako ste obeshrabreni i neraspoloženi, pomozite nekome od kolega.

Pomaganje drugima ne samo da će vam pažnju odvući od vaših problema već će vam pomoći da osvežite mozak i vratite se na kolosek. Naučno je dokazano da pomaganje drugima dobro utiče na ljudsko zdravlje što više pomažete drugima bićete srećniji.

Pre nego pošaljete važan mejl, prvo ga pošaljite sebi.

Kada veoma važan mejl otvorite iz ugla primaoca, ne pošiljaoca steći ćete pravi utisak šta zaista poručujete tim mejlom i na vreme ispraviti greške koje će loše uticati na posao.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar