Menu 

Da biste očistili mikrotalasnu rernu nisu vam potrebni skupoceni preparati prepuni štetnih hemikalija već nekoliko prirodnih sastojaka i para. Donosimo vam detaljan postupak.

Da li je i vama prva rekacija kada treba da čistite jako zaprljane površine, rernu ili šporet da odete u prodavnicu i kupite najskuplje sredstvo za čišćenje tvrdokornih mrlja? Na Practicallyfunctional blogu tvrde da za tim nema nikakve potrebe i da mikrotalasnu rernu može savršeno očistiti samo pomoću prirodnih sastojaka. Ne verujete? Čitajte dalje.

Potrebni sastojci:

  • Sirće
  • Vode
  • Kap eteričnog ulja limuna
  • Posuda
  • Čačkalica

čišćenje

Vatrostalnu posudu napunite sa 1-2 šolje vode i 1-2 kašike sirćeta. Dodajte i kap eteričnog ulja za lepši miris i to je otprilike sva mudrost.

Stavite posudu sa vodom u mikrostalsnu, zatvorite vrata, uključite i ostavite da se zagreva pet minuta. Ako vam je rerna previše prljava nemojte vrata otvarati odmah, čim se tajmer oglasi, već ostavite da se pare slegnu.

Nakon minut-dva izvadite posudu iz rerne, odstranite postolje i celu rernu jednostavno prebrišite spužvom, a sva prljavština će spadati bez ribanja.

Upozorenje: U veoma retkom broju slučajeva može se deti da tekućina koja se jako zagreje u mikrotalasnoj eksplodira, a to se dešava ukoliko posuda u kojoj je tečnost nije savršeno glatka i po sebi ima neravnine

Sviđa nam se
Autor
Kako da očistite mikrotalasnu rernu
Datum
Ime
Sirće i para za čišćenje mirotalasne
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar