Menu 

Ako za vreme mokrenja osećate jak probijajući bol možda je uzrok tome upala bešike koju u većini slučajeva uzrokuje razvoj bakterija unutar same bešike ili uretre, kanala putem koga mokraća izlazi iz tela. Pored lekova koje će vam propisati lekar infekciju bešike možete lečiti i nekim prirodnim lekovima.

Upali bešike su podložnije žene nego muškarci i deca, a najefikasnije ćete je izlečiti kombinacijom prirodnih lekova i onih propisanih. Mi vam donosimo savete za neke životne promene koje bi trebalo da uvedete ukoliko vam je lekar dijagnostikovao upalu bešike.

Pijte mnogo vode. Ukoliko patite od bolne upale bešike i mokraćnih kanala obavezno povećajte dnevni unos vode, odnosno tečnosti uopšte koja će razrediti urin i izbaciti bakterije iz urinarnog trakta. Urin je napravljen od otpada i kiseline iz tela, koncentrovan i taman urin je više kiseo i mnogo ga je bolnije izbaciti iz organizma. Razređen urin je svetliji i lakši i u većini slučajeva ne pecka toliko.

Isto tako izbegavajte pića bogata kofeinom, poput čaja, gaziranih napitaka i kafe. Kofein iritira mehur i pogoršava infekciju.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Učestalo mokrenje. Za razvoj bakterija u bešici postoji nekoliko razloga, na prvom mestu tu je zadržavanje mokraće što povećava rizik od bakterijske infekcije. Jedan od najboljih prirodnih lekova da to sprečite je da često odlazite u wc, čim osetite nagon i ne trpite. Posebno je važno da mokrite nakon seksualnog odnosa jer seksualna aktivnost gura bakterije još dublje u uretru kod muškaraca i kod žena.

Topli oblozi. Ako lekovi koje vam je lekar propisao protiv upale i bolova još uvek nisu počeli delovati, bol i neugodnost možete ublažiti toplim oblozima. Jednostavno položite termofor ili peškir koji ste zagrejali na bolni deo stomaka i držite dok se bol ne ublaži.

Ležerno se obucite. Ukoliko imate problema sa upalom, tih dana bi trebalo da se oblačite ležerno u nešto širu i komotniju garderobu, ne dozvolite da vas nešto steže u predelu donjeg dela stomaka. Isto tako, veoma je važno da koža može slobodno disati pa iz tog razloga oblačite garderobu napravljenu od prirodnih materijala.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Brusnica, da ili ne?

Čaj i sok od brusnice se godinama preporučuju kao preki lek za probleme sa mokraćnim kanalim ai bešikom, ali ne možemo, a da se ne zapitamo da li je zasita delotvorna. Prema nekim istraživanja sokovi i tablete napravljene na bazi brusnice mogu pomoći kod oporavka, ali studje koje su vršene su obuhvatala malu grupu ljudi, tako da se ne zna kako oni deluju kod većeg dela populacije.

Razgovarajte sa vašim lekarom o uzimanju suplemenata ili sokova od brusnice, na kraju krajeva sigurno vam neće naškoditi.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar