Menu 

U poslednje vreme sve češće se koriste električni šporeti sa ravnim pločoma koje su napravljene uglavnom od stakla ili keramike, dok oni staromodni sa ringlama polako odlaze u prošlost. Ako ste možda nedavno nabavili novi šporet važno je da znate kako pravilno da ga očistite.

Pored mnogih drugih kvaliteta koje imaju ovakvi šporeti, većinu domaćica oduševiće to što se veoma jednostavno čiste, neuporedivo lakše od onih starih ili plinskih. Biće vam potrebno svega nekoliko minuta.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-hand-cleaning-induction-stove-image27394287

Da bi šporet održavali čistim, svaki dan ga nakon upotrebe jednostavno prebrišite vodom i sunđerom, a jednom nedeljno ga detaljno izribajte i to na sledeći način.

Od materijala će vam biti potrebna topla voda, sunđer, sredstvo za čišćenje ovakvih šporeta, papirni ubrusi, pamučna krpica i po potrebi žičica za ribanje.

Za početak umočite sunđer u toplu vodu sa deterdžentom pa pokupite sve nakupljene prljavštine i masnoće. Pre nego krenete sa čišćenjem proverite da li je ploča u potpunosti hladna , a zatim je detaljno prebrišite sunđerom i nežno trljajte.

Nakon toga, prebrišite ploču tako da je u potpunosti osušite, da na njoj ne bude ni kapi vode.

Kad ste posušili ploču, vreme je da nanesete sredstvo za čišćenje i lagano kružnim pokretima izribate sve nakupljene prljavštine. Ako su se stvorile tvrdokorne mrlje koje ne možete ukloniti sunđerom iskoristite žišicu za ribanje ili metalnu spatulu.

http://www.dreamstime.com/stock-photography-woman-doing-housekeeping-image22788842

Nakon ribanja uklonite tragove sredstva za čišćenje papirnim ubrusima i to kružnim pokretima kao da nanosite vosak za poliranje. Nakon toga vaše čišćenje je gotovo, a šporet bi trebalo da se blista.

Piši!
Širi dalje!
2 komentara
  1. Ja

    Neće biti izgrebana ali ni očišćena. Jako ih je teško održavati.

  2. Aleksandra Marjanović

    Jeste kako da ne zica I metalna spatula I sundjer =izgrebana keramicka ploca

Napišite komentar