Menu 

Postoji tih nekoliko sitnca koji će vam kuću učiniti čistom, urednom i blistavom bez previše truda i muke. Donosimo vam sjajne savete za čišćenje koje će vam uštetdeti vreme za čišćenje.

Da ne biste baš previše vremena gubili na temeljno čišćenje potrebno je da svakodnevno poštujete mala pravila pomoću kojih će vam kuća uvek biti čista i uredna.

Ne ulazite obuveni. Neka ovo bude glavno pravilo u vašem domu koga treba da poštuju svi koji ulaze bez izuzetaka. Ukoliko se izuvate odmah na ulazu sigurno će se manje prljavštine u nositi u kuću i podovi će biti uvek čisti.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Napravite svoja sredstva za čišćenje. Pri ruci uvek imajte gotovo univerzalno sredstvo za čišćenje koje možete napraviti sami bez ikakvih problema. Jednostavno izmešajte limunov sok, sodu bikarbonu i sirće. Sa ovim sredstvom možete čistiti sve površine u domu, od kupatila do kuhinje.

Brišite prašinu. Nabavite elektrostatične krpe za brisanje prašine koje jednostavno privlače prljavštinu i svaki dan lagano prođite krpom po većim površinama da bi vam kuća uvek izgledala čisto i uredno.

Pospremajte krevet. Spavaća soba će vam uvek izgledati urednije ako je krevet napravljen i zategnut i zato neka vam to bude jutarnja navika. Odmah nakon ustajanja napavite krevet čak i ako ste prekasno ustali.

Čistite kupatilo za vreme tuširanja. Dok u kadi čekate da se regenerator upije u kosu iskoristite vreme da prebrišete kadu, česmu i tuš. Možete ih oprati šamponom ili gelom za tuširanje. Uštedećete i vreme i sredstva za čišćenje.

??????????????????????????????????????????????????????????????

Namakanje. Ono što možete namočiti nikada nemojte ribati, staro je pravilo čišćenja. Posebno nemojte ribati osetljive površine kao što su police u frižideru. Ako u frižideru imate tvrdokornu mrlju bez ribanja ćete je očistiti tako što ćete namočiti kuhinjski ubrus u mešavinu od 2 kašike sode bikarbone i 4 šolje kipuće vode. Izvadite ubruse i stavite na mrlju u frižideru, zatvorite i ostavite da stoji 20 minuta. Nakon toga mrlju ćete sasvim jednostavno obrisati bez ikakvog napora.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar