Menu 

Prema garderobi se treba odnositi pažljivo, posebno kada je reč o omiljenim komadima. Sledite naše savete i produžite vek odeći.

Preporučuje se da kupujete kvalitetniju odeću, jer se zaista isplati, posebno ako se prema njoj budete odnosili “sa poštovanjem”. Čuvajte odeću, jer svi smo bili u situaciji da više ne možemo pronaći tako idealne hlače, jaknicu ili majicu kakvu smo imali, ali nemarom gotovo uništili.

Pranje

Da napomenemo – odeću treba prati prema smernicama na etiketama. Koliko nas to stvarno poštuje? A, posle kažemo da je odeća nekvalitetna. Naravno, ne možemo uvek da se do u detalje pridržavamo uputstva, ali bacite bar s vremena na vreme pogled na etikete. Tako ćete spasiti omiljeni džemper ili majicu. (Pročitajte i Sve što niste znali o pranju veša).

ves na striku etikete

Ne koristite sušilicu za sav veš. Češće ga obesite da se suši, a grudnjake, džempere i drugu delikatniju odeću položite na žicu za sušenje. Kada perete grudnjake u mašini stavite ih prethodno u jastučnicu. Ovo je posebno važno za džempere i kada ne želite da se odeća skupi.

Često pranje bez potrebe takođe nije poželjno. Traperice će se brže “potrošiti”, a majice izgubiti boju. Neku odeću ne morate prati odmah nakon prvog nošenja. Takođe, peškirima ćete produžiti vek trajanja ako ih s vremena na vreme operete sa sirćetom umesto omekšivačem i praškom za veš (Više pročitajte u tekstu Smrdljivi peškiri – rešite problem sa vlagom).

Sitni-krupni saveti

stavljanje vesa u masinuRasporedite odeću pametno. Podelite je na onu koju nosite kod kuće, na posao, za izlazak i za fizičku aktivnost. Kada dođete kući sa posla obavezno skinite poslovnu odeću – tako ćete joj svakako produžiti vek. Kod kuće nosite udobne helanke, pamučnu trenerku i pamučne majice.

Nosite pregaču kada kuvate. Mlade domaćice, na žalost, retko posežu za pregačom. Međutim, ona vam može sačuvati i staru i novu odeću (ovo je posebno važno kada imate neko slavlje, dolaze vam gosti i na vama je da poslužujete). Kupite neku zanimljivu, kvalitetenu.

Pazite na mrlje. Ne zanemarujte odeću koju ste isflekali. Ona nije zaslužila da završi u smeću zbog vaše nepažnje. Trudite se da uklonite mrlju što pre. Uradite to uz pomoć raznih sredstava, koja postoje u prodaji ili na prirodan način, a ideje potražite u našim tekstovima – Uklonite mrlje znoja sa odeće, 7 proizvoda za “topljenje” mrlja.

Investirajte u kvalitetnu odeću. Mnogi su vam već rekli da se isplati, zar ne? Ne mislimo tu na markiranu odeću, koja ima visoku cenu prvenstveno zbog imena brenda, već na kvalitetan pamuk i druge materijale proverenih proizvođača. I da, ova odeća ne mora nužno da bude skupa. Pratite popuste, kupite kvalitetan komad odeće i dobro se brinite o njemu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar