Menu 

Ono je doba godine kada je napolju jako vruće i kada treba posebno da pazimo kako da vrućina ne utiče na naše mališane. Gotovo svake godine u vestima naiđemo na bar jedan slučaj nemara roditelja koji ostave decu u automobilu po vrućini što može imati fatalne posledice. Mi vas još jednom podse ćamo zašto to ne bi trebalo da radite.

Možda mislite da se to vama ne može desiti, ali zbog viška obaveza koje uglavnom imamo tokom dana, da bismo ušedeli vreme jednostavno pomislimo “neće se ništa desiti, samo da kratko nešto obavim” i ostavimo dete u automobilu. Mnogo puta se desi da roditelji jednostavno zaborave ne dete u sedalici usled frke i silnih obaveza koje treba da pozvaršavaju.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Pokušajte se organizovati tako da nemate potrebu da ostavljate dete u sedalici, svako veče pre spavanja, na papir stavite sve obaveze koje treba da rešite sutra, zabeležite sve, od kupovine žvaka do šetnje sa kućnim ljubimcem. Za svaku od tih radnji organizujte gde će dete biti u tom trenutku da li sa vama ili će ga neko pričuvati.

Kada obavljate sitnice po gradu, u gepeku uvek imajte kolica da biste lakše sve pozavršavali sa detetom. Ukoliko je beba manja ponesite kengur nosiljku ili onu običnu koja se montira na autosedalicu.

Ostavljanje deteta u autu po vrućini se u potpunosti može izbeći, a sve je stvar dobre organizacije. Ovaj tekst je samo mali podsetnik da to nikada ne radite, čak ni na “samo” pet minuta.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar