Menu 

Želite da ojačate poprsije, da ispravite ramena, da osnažite mišiće? Evo kako da radite vežbe za veće grudi.

Grudi su simbol ženstvenosti za mnoge pripadnice lepšeg pola. Ne morate da imate ogromne grudi, ali potrebno je da ih negujete, ojačate, ispravite ramena, osnažite grudne mišiće i tako vidljivo i povećate grudi.

Ove vežbe su potpuno sigurne, nimalo komplikovane i vrlo efektne. I gotovo da vas ne koštaju ništa.

Sklekovi

Vežba koja je svima poznata može vam pomoći da uvećate grudi, samo je važno da je radite pravilno. Lezite na pod sa skupljenim kolenima i stavite dlanove na pod kraj sebe, a laktove savijte u nivou ramena. Pridižite se i spuštajte odupirući se dlanovima, ali pazite da vam telo bude ravno i kolena skupljena. Ponavljajte 10 puta. (Kada se pridignete ostanite u tom položaju 3 sekunde, pa se onda spustite).

sklekovi u teretani devojke

Stolica

Sedite na stolicu i naslonite se – leđa neka vam budu ispravljena. Podignite jednu ruku, a drugu stavite između nogu i podignite telo snagom jedne ruke. Vratite se u sedeći položaj, pa ponavljajte vežbu nekoliko puta.

Na stolici u sedećem položaju, ispravljenih leđa radite vežbe sa tegovima. Uzmite po jedan manji teg u svaku ruku. Ispružite ih ispred sebe, pa ih razdvajajte i skupljajte u visini ramena. Ruke takođe možete držati (sa tegovima) spuštene niz telo, pa ih podizati u ravnini i ponovo spuštati. Trudite se da zadržite ruke u ravnini sa ramenima bar 5 sekundi. Ponovite 5 puta, odmorite kratko, pa ponovite set još dva puta sa pauzom. Ponavljate svaki dan.

tegovi manji devojka vezbeLežeći položaj i tegovi

Za ovu vežbu su vam potrebna dva tega od po 1,5 kg (ili nešto manje). Lezite na leđa i raširite ruke sa strana u ravnini sa ramenima (sa tegovima u rukama). Podižite ruke u visinu i izravnajte ih sa ramenima, zadržite tako par sekundi, pa onda lagano spustite u prvobitni položaj. Ponovite 15 puta. Nakon nekog vremena možete povećati težnu tegova.

Rotacije

Ovo je jedna od najjednostavnijih vežbi i možete je raditi gotovo u svako doba dana. Potrebno je samo da rotirate ruke. Sedite na stolicu (a možete i stajati), opušteno rotirajte prvo po jednu ruku (odvojeno) levo-desno po 20 puta, pa onda obe ruke udruženo 20 puta, zakrećući i telo malo sa rukama.

Ruke i zid

Okrenite se prema zidu u udaljenosti od oko pola metra, naslonite dlanove na zid u visni prsa. Naginjite se lagano prema zidu naslanjujući težinu na dlanove dok vam nos ne dodirne zid. Lagano se udaljite odgurujući. Ponavljajte 10 puta, ali usporeno.

vezba uz zid zena

Ove vežbe je najbolje raditi svakodnevno (bar samo neke) ili svaki drugi dan. Tempo odredite sami. Ako niste pre bili fizički aktivni najbolje bi bilo da se prvo mesec-dva bavite nekom fizičkom aktivnošću da steknete snagu, pa se onda bacite na ove vežbe. Možete ih kombinovati sa drugim vežbama koje radite. Ne zaboravite na zagrejavanje i počnite polako dok ne izmerite svoje sngu, posle lagano pojačavajte tempo.

Pročitajte i tekst Saveti za žene sa malim grudima.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar