Menu 

Šiškice su se vratile u modu ove sezone, ali sa njima leti, dolazi i do pojave bubuljica na čelu. Ovo možete sprečiti sa par trikova.

Akne na licu, posebno u predelu uz kosu, se leti javljaju zbog čestog kontakta lica i kose, pa se ostaci proizvoda za stilizovanje kose, koje koristite prenose na lice u kombinaciji sa znojem. Naravno, ispod šiški se bubuljice ne vide, ali zar nije bolji izbor zdrava i čista koža?

Držite pojavu bubuljica leti pod kontrolom sa par saveta.

šiške i pojava bubuljica

1. Sklonite šiške sa lica

Nećemo vam govoriti da ih ošišate, već da ih u ovom periodu drugačije namestite. Dopustite koži da s vremena na vreme diše. Zavežite šiške šnalicama, nosite marame i šalove, koji su ove sezone hit (pročitajte i Frizure za vruće leto pred nama  i Kako da napravite sjajne pletenice za ovo leto (VIDEO)). Trakom sklonite šiške sa čela kada ste u teretani, kada vežbate; zavežite ih kada se tuširate da možete pravilno očistiti lice.

2. Jednostavna rešenja

Ne “napadajte” kožu sa grubim pilinzima, izaberite one nežnije. Noću stavljajte serum za čišćenje da biste lakše uklonili mrtve ćelije, a bubuljice tretirajte sa proizvodima sa salicilnom kiselinom. Koristite i antibakterijske maramice (nosite ih u torbi) da s vremena na vreme uklonite ostatke, recimo, pene za kosu, koja je sa šiškica prešla na čelo.Trudite se da što ređe koristite sredstva za stilizovanje kose na šiškama.

3. Promene

Izbegavajte nanošenje proizvoda na delu kose koji je u doticaju sa vašim licem. Kada koristite penu ili lak prvo ih nanesite na češalj pa onda na kosu, umesto da ih špricate oko kose, pa sa tim i na lice.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

E, pa vreme je da vas upoznamo sa još jednom biljkom koja spada u super namirnice. Danas pričamo o neobičnoj biljčici po imenu motar koja raste u primorskim krajevima, a bez problema ćete...