Menu 

Veoma šarmatna, nesvakidašnja i divna uskršnja korpica za jaja može se napraviti od tako običnog, pristupačnog i lako dostupnog materijala. Evo i kako.

Na blogu koji nosi naziv Shelterness pronašli smo fenomenalnu ideju za uskršnju korpicu za jaja. Šarena je, vesela, nije vam potreban posebni materijal, a zabavićete se dok je budete pravili.

Od materijala vam je potreban samo deblji konopac, komadi stare tkanine, raznih boja i uzoraka, igla i konac i mašina za šivanje.

Princip je sledeći…

Konopac treba da obmotate trakicama šarene tkanine i to tako da krajeve tkanine i konopca ušijete šivaćom mašinom pa tkaninu lagano obmotavate oko konopca. Kad dođete do kraja, ponovo pričvrstite pa krenete sa drugim komadom tkanine. Konopac možete i premazivati lepkom da tkanina bolje drži.

korpica5

Kad ste obložili konopac vreme je da oblikujete korpicu.

korpica4

Prvo napravite dno korpice tako što ćete jednostavno motati konopac u cikličnim krugovima dok ne dobijete krug željene veličine. Nakon toga pričvrstite krug da se ne razdvoji tako što ćete kroz sve slojeve konopca provući iglu i konac i čvrsto ušiti i zavezati.

korpica3

Kad ste napravili dno, od konopca napravite stranice tako što ćete uz sami kraj dna obmotavati konopac dok ne dođete do željene visine. Slojeve možete lepiti dok ih slažete, a kasnije ih ušijte isto kao dno.

korpica2

Na samom kraju spojite dva komada konopca i ušijte ih da budu ručke.

korpica

Kako vam se sviđa ova korpica, hoćete je probati napraviti?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Nekada su se žene razbuđivale i negovale umivanjem prolećnim cvećem. Jutro su dočekivale nasmešene i rumene. Upijte proleće celim telom – napravite kupku od sezonskog cveća. Piši!