Menu 

Još samo malo vremena nas deli od sezone majica kratkih rukava, a poslednje što želite jeste da vam koža na nadlakticama mlatara kao zastavica svaki put kad nekome mahnete. Donosimo vam najbolje vežbe za čvrste ruke.

Da biste dobili divno tonirane mišiće nadlaktica potrebno je tri puta nedeljno da radite kratki trening koji traje svega deset minuta, a sastoji se od četiri vežbe. Za još brži učinak ubacite i 20 minuta kardio vežbi i rezultate ćete primetiti već nakon mesec dana, ako ne i ranije.

Prva vežba

4

Stanite uspravno sa tegovima u rukama pa gornji deo tela nagnite prema napred, ruke su spuštene, a dlanovi sa tegovima okrenuti prema unutra. Zatim lagano podižite teg prema grudima tako da vam podlaktica i nadlaktica čine ugao od 90 stepeni, a zatim jednu ruku ispružite da bude paralelna sa podom dok je druga savijena u laktu. Ponovite po 10 puta sa svakom rukom.

Druga vežba

3

Stanite uspravno saa nogama raširenim u širinu kukova sa tegovima u rukama, dlanovima okrenutim prema vani. Savijte desno koleno prema nazad, a levu ruku savijte u laktu i podignite teg u visinu ramena. Spustite pa ponovite 10-12 puta sa obe strane.

Treća vežba

2

Stanite u joga položaj obrnutog pasa, ruke su na podu kao i stopala, noge i ruke ravne, zadnjica što više u vazduhu tako da telom napravite oblik slova V. Iz tog položaja se lagano, ne pomerajući ruke spuštajte u položaj skleka, tako da telo bude paralelno sa podom. Nakon tog se odgurnite rukama i podignite gornji tela prema gore, ispravite ruke, dok su noge celom dužinom, ispruženih prstiju na podu. Ponovite 5-10 puta.

Četvrta vežba

1

Držite jedan teg između ruku i stanite u položaj širokog sumo čučnja dok su prsti stopala okrenuti prema vani. Držite teg ispred sebe, ravno, a zatim radite široke kružne pokrete u smeru kazaljke na satu. Ponovite 8-10 puta.

Fotografije: Roberto Caruso, Chatelaine.com

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar