Menu 

Vlasnici pasa i mačaka znaju koliki problem mogu biti dlake koje njihovi ljubimci ostavljaju svuda po kući, tepisima, nameštaju. Umesto da ih bacate čak i dlake kućnih ljubimaca možete iskoristiti na korisne načine.

Možda vam se neke od ovih ideja neće baš svideti, ali u svakom slučaju dobro je ih je znati.

Napravite vunu. Možda vam zvuči pomalo morbidno da nosite džemper ispleten od dlake vašeg kućnog ljubimca, ali ako može od ovčice zašto ne bi moglo i od mačke. Dlake možete skupljati pa odneti kod nekoga ko će vam od dlake ispresti vunu.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-cats-eyes-cat-image22690955

Punjenje za igračke i jastuke. Dlaka kućnih ljubimaca, posebno mačaka može poslužiti kao sjajno punjenje za igračke ili jastučiće, problem je samo što će vam biti potrebno mnogo vremena da sakupite dovoljnu količinu.

Napravite igračku za mace. Mačke jednostavno obožavaju igračke napravljene od njihovog krzna, a ako je napravite na pravi način rešićete problem povraćanja dlaka kod vaše ljubimice. U priloženom videu možte pogledati kako da napravite igračku za mace.

Upotreba u bašti

Za kompost. Mačija dlaka je bogata nitrogenom koji može uveliko pospešiti kvalitet vašeg zemljišta. Dlaku vaše mace isecite na kraće komade pošto je potrebno dosta vremena da se kompostira i dodajte u kantu za kompost, a možete ja staviti i direktno na zemlju u blizinu biljčica.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-pet-hair-woman-holding-pile-cat-image37057048

Pomozite ptičicama. Dlaka vaših kućnih ljubimaca biće sjajan prekrivač za ptičice tokom zime. Stavite mačiju dlaku u korpice i stavite u dvorište ili na terasu, a ptičice će je iskoristiti, verujte nam na reč.

Rešite se puževa iz bašte. Ako vaše povrće napadaju puževi, oteraćete ih tako da oko biljaka pospete dlaku vaših ljubimaca. Ovo će oterati i one malo veće napasnike kao što su zečevi, krtice ili poljski miševi.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar