Menu 

Odlučili ste da podignete vezu na viši nivo, da isprobate kako to izgleda zajednički život? Ovo su problemi koji vas sigurno čekaju.

To će biti period novih uzbuđenja u vezi. Sve je ponovo kao novo, kao da ponovo idete na prvi sastanak. Ipak, morate biti svesni da vas pored “meda i šećera” čekaju i neki problemčići koje možda niste očekivali.

Intimnost

Konačno imate kutak samo za vas i pomislili ste – seksualni život će da se razbukta i “plane”. Pa, neće biti baš tako. Možda će to uzbuđenje potrajati 2 do 3 sedmice, a onda će se sve vratiti u “rutinu” i zbog toga može doći do razočarenja. Ali, ne brinite, sve je to normalno i ne pravite od toga veliku stvar.

Intima i sitni momenti koje ste odvajali samo za sebe mogu biti ugroženi. Počinjete i da delite neke intimne momente koje baš i niste želeli da delite sa partnerom. On će vas videti kako perete zube, kako izgledate kada stavite masku za lice, kako je to kada imate PMS i ne želite da depilirate noge. Ali, ni na te stvari ne treba gledati drastično. To su intimni momenti koji vas mogu povezati i samo učiniti da se ljubav pojača. Imajte na umu da ni njemu nije lako i on će razotkriti svoju intimu.

Obaveze bez ljubavi

Naravno da, iako ste možda mislili tako, nećete živeti od ljubavi. Zajednički život porazumeva i podelu posla u domu. Tu mislimo i na čišćenje, pripremanje jela, plaćanje računa i slično. U tom slučaju partner vam je kao cimer, ali samo onaj na koga se nećete moći tako lako naljutiti niti izglamiti. Dogovor mora postojati. Ne morate da napravite tablu na kojoj ćete detaljisati sve poslove (to može da ubije romansu), ali važno je da budete tolerantni i da poslove delite ravnomerno.

I novac, na žalost, može biti kamen spoticanja. Morate, barem okvirno, da isplanirate finansije. Ne tražite da se partner odrekne nekih užitaka koje smatra važnima, ali ni vi ne preterujete sa nametanjem kupovine nekih stvari koje ćete morati da delite, poput specijalne paste za zube ili ružičastog toalet papira, … I oko tih sitnica mora postojati dogovor da se troškovi ne bi uduplavali.

I ne brinite, sve će vremenom doći na svoje mesto, samo su važni ljubav, strpljenje i dogovor.

Piši!
Širi dalje!

7 komentara
 1. sneki

  Istina… I neke navike i razliciti bioritmovi takodje mogu biti veliki problem. Njemu se spava a vi bi bas da odvrnete muziku i slicno. Posebno je to problem ukoliko se zivi u malom prostoru, kao sto moj decko i ja zivimo. Plus on radi nocu a ja danju…

 2. Danijela Mies

  razumne osobe mogu zajedno nakraj sveta.i od lisca u sumi dasu zadovoljni. a neradnici i lenjstine ni recep nemogu procitati. a kamo li napraviti &&&

 3. Suzana Emil

  Hahahaah ljubav,kad je frižider prazan.. Kad nema za režija..ljubav ostaje..

 4. Drazenka Mirko

  ljubav i sreća ako budu pametni.

 5. Nevenka Škaro

  Ljubav i poštovanje mogu sve

 6. Mira Radulovic

  Divni su

 7. Violeta Milojević

  o neeee

Napišite komentar