Menu 

Često ne možemo da se odlučimo između čokoladnih i voćnih slastica. Ono što nam je sigurno na prvom mestu jeste da se ne peku i da su jednostavne za napraviti.

Današnji predlog su čokoladni bomboni sa sladoledom. Nema pečenja, potrebna su vam samo tri sastojka, a pored toga ukućani i gosti će biti oduševljeni. Može li bolje? Ipak, neka vas ne zavara jednostavna priprema, za ovaj desert će vam ipak trebati malo truda i vremena, ali sigurni smo da će se sve isplatiti.

Za ovu slasticu potrebno vam je:

kuglice

Sladoled (ukus po želji)

Tri šolje iseckane čokolade za kuvanje

Šarene mrvice za ukras

Izvadite sladoled iz zamrzivača i ostavite ga kratko na sobnoj temperaturi da malo omekša. Sladoled rasporedite u jednakom sloju u tepsiji koju ste prethodno prekrili masnim papirom, a zatim tepsiju vratite u zamrzivač na nekoliko sati. Zatim sa malim okruglim kalupom za kolačiće, od sladoleda izrežite krugove pa ih opet vratite u zamrzivač da se stvrdnu. U međuvremenu čokoladu otopite na pari.

Krugove od sladoleda pomoću viljuške brzo umačite u čokoladu pa odmah posipajte šarenim mrvicama i vratite u zamrzivač.

Možda vam se proces čini dugotrajan i besmislen, ali vaši klinci i gosti biće oduševljeni. Pustite mašti na volju i kombinujte razne ukuse čokolade i sladoleda. Bombone možete posipati kokosom ili mlevenim orašastim plodovima, a za umakanje može poslužiti i bela čokolada. Ove sjajne bonbone možete poslužiti i kao cake pops, o kojima više možete pročitati OVDE.

Uživajte!

 

Foto: Pinterest / http://www.celebrations.com

Recept
Ime Recepta
Čokoladni - sladoled bomboni!
Objavljen
Vreme Pripreme
Rangirano
4.5 Based on 30 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar