Menu 

Mnoge majke bebicama kupuju obavezno i pamučne pelene. Pročitajte kako da napravite slonića od ovih pelena da ukrasite sobu ili da ga poklonite nekome.

Na ovu ideju je došla Džil sa bloga Babyrabies. Donosimo i jedan video, koji će vam pomoći da lakše savladate motanje pelene.

Za ovaj projekat vam treba:

  • 2 pamučne pelene
  • Aluminijumska folija
  • Ukrasna vrpca ili komad filca

Prvo treba da napravite noge sloniću. Položite komad folije iste dužine kao i pelena na samu pelenu (kao na fotografiji). Preko folije presavijte pelenu tri puta. Sada ste dobili pravougaonik, koji trebate urolati krenuvši od kraće stranice. Urolajte sa jedne strane do pola, pa krenite da motate sa druge strane dok ne dobijete dve spojene rolnice kao na fotografiji. Ostavite “rolnice”, koje će predstavljati telo i noge sa strane.

Napravite glavu. Pelenu presavijte na pola, pa još tri puta i umetnite foliju. Napravite surlu i uši na način kao što su to uradili u ovom videu:

Dobijenu surlu pričvrstite za pripremljeno telo (Tako da urolana strana tela bude okrenuta prema urolanoj strani surle). Pričvrstite trakom na sredini.

Izvratite jedan deo pelene preko surle da biste dobili glavu i uši. Uvrnite malo surlu, pa dodajte, zalepite oči od komadića crnog filca.

slon od pelena 7

Slatko, zar ne? Sve možete spakovati sa drugim sitnicama za bebu i poneti kao poklon.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar