Menu 

Tmurni zimski dani za sve knjigoljupce idealno su vreme za ušuškavanje, topli čaj, vatricu i zimske knjige. Donosimo vam nekoliko predloga.

Ovo su knjige koje će vam sigurno držati pažnju i koje će vam ispuniti kišne i snežne dane.

Milenium trilogija

trilogija milenijum

www.milenijum.rs

Tri knjige Stiga Lašona po kojima su snimljeni i veoma uspešni filmovi („Muškarci koji mrze žene“, „Devojčica koja se igrala vatrom“ i „Kula od karata“) držaće vašu pažnju tokom dugih zimskih dana i noći. Reč je o najpopularnijem serijalu svih vremena u Švedskoj. Priča prati problematičnu i vrlo neobičnu devojku Lisbet Salander (stručnjaka za računare i vrsnog hakera) i vrhunskog novinara Mikaela Blumkvista, koji radi u listu ” Milenijum”. On i Lisbet će proći kroz niz neobičnih situacija raspetljavajući slučajeve koji su prodrmali Švedsku, ali i otkrivajući postepeno užasnu i tužnu prošlost Lisbet Salander.

Trinaesta priča

Ova knjiga Dajan Seterfild ima mali gortički štih i misteriju koja će vas držati u neizvesnosti do samog kraja. Savršena je za hladne jesenje dane i zimske noći. Reč je o povesti Vide Vinters o porodici Ejndželfild, ali na tom putu otkrivaju se i mnoge druge stvari iz prošlosti same Vide, ali Margaret Li, koja je uz Vidu u njenom putovanju u prošlost.

Snežno dete

snezno_dete

http://www.laguna.rs/n2060_knjiga_snezno_dete_laguna.html

Svojim prvim romanom “Snežno dete” Ejovin Ajvi je nominovan za Pulicerovu nagradu 2012. i smatraju ga najvećim književnim otkrićem te godine. Radnja je smeštena u godinu 1920. na Aljasku. Glavni likovi su Džek i Mejbel koji se udavalju u vezi jedno od drugog. Oni odluče da naprave dete od snega, ali kada se probude sledećeg dana snežno dete je nestalo, a umesto njega pojvila se plava devojčica. Neobična priča se dalje razvija i “umotava” oko pomenutog para i devojčice.

Zov divljine

Ovaj klasik Džeka Londona sigurni smo, mogi bi preporučili za zimske dane. Podsetite se ove divne lektire ove zime. Mladi pas Bak je na Aljasci vukao saonice, ali otrgne se čovekovoj kontroli i vrati divljini kao vođa jednog čopora vukova. Međutim, to je samo deo priče o ovom Baku, ali i životu na Aljasci.

Pijev život

pijev zivot

http://www.mozaik-knjiga.hr/knjige/pijev-zivot

Ova diva knjiga Jana Martela, po kojoj je snimljen i uspešan film, će vas navesti da preispitate svoje životne stavove i naučiće vas nekim novim stvarima u životu.

Teretni brod je potonuo, a na površini surovog Tihog okeana ostaje da se ljulja samo jedan čamac za spasavanje. U čamcu se nalazi neobična ekipa –  hijena, orangutan, zebra sa slomljenom nogom, kraljevski bengalski tigar od dvesta kila i Pi Patel, šesnaestogodišnji Indijac.

Koja od ovih knjiga vam se najviše dopada? Šta vi najčešće čitate zimi?

Pročitajte i koje su to Knjige koje će vas naterati na smeh.

Piši!
Širi dalje!
6 komentara
 1. Danica

  Fin izbor knjiga. Ja bih svakako preporučila i knjigu od T.Harv Ekera – Kako razmišljaju milioneri. Jedna od najboljih iz oblasti finansija.

 2. Dika

  na Aljasku=na Aljasci

 3. Vesna Šokčević Vukmirović

  “Deset žena” Marsela Serano

 4. Katica Miletic

  ,,PUT LjUBAVI,, ANTONIO DE MELO

 5. Eleonora Smole

  Trenutno čitam “Ljubav u doba kolere” -Gabriel Garcia Marquez

 6. Smiljana Milanovic

  Trenutno memoare iranske kraljice, Farah Dibah Pahlawi, jako zanimljiva knjiga o razvoju Irana prije Khomeinia, kako ne postoji mjesto na svijetu gdje se covjek skrasiti moze ako svjetska politika nije na vasoj strani!

Napišite komentar