Menu 

Stručnjaci koji se bave finansijama kažu da vam nisu potrebne drastične mere i odricanja da bi uštedeli koji dinar. Mi vam donosimo nekoliko saveta koji će vam pomoći.

Da li se ljudima koji organizovano prate svaki utrošeni novčić, imaju na računaru pripremljen plan i budžet za svaki mesec divite ili ih prezirete? Ako vam je poslednja stvar koju želite da provodite puno vremena planirajući, računajući i pripremajući kućni budžet pokušajte sa nekim jednostavnijim metodama koje će vam pomoći da uštedite već danas.

Kupovina preko interneta

Za početak konačno otvorite taj PayPal račun preko kojeg će vam uveliko biti olakšana internet kupovina i tražite stvari koje su na sniženjima. Verujte nam na reč, pojedine stvari (garderoba, elektronika, igračke) će vas sa sve poštarinom izaći jeftinije ako kupujete preko interneta nego u lokalnim prodavnicama. Pazite samo da naručujete od onih koji iza sebe imaju brojnu prodaju i dobre komentare.

kovanice

Teglica za sitniš

Možda zvuči besmisleno ali mi polako zaboravljamo da su i kovanice novac i imaju svoju vrednost. Jedan od načina uštede jeste da svaki dan kad dođete kući s posla istresete kovanice iz novčanika i spremite ih u teglicu za štednju. Ne biste verovali koliko se  novčića može skupiti na ovaj način.

Rizikujte

Ako mislite da na poslu dajete sve od sebe, svakog dana sve više i više, odvažite se i konačno zatražite tu povišicu. Iznesite vašem šefu argumente zbog čega mislite da bi trebalo da imate veću platu, budite samouvereni i pristojni. Ako vam uspe, deo povišice odmah sklanjajte sa strane za „crne dane“.

Pomoć banke

Ako štedite za novo auto ili računar da biste sami sebe sprečili da ono što bi trebalo da uštedite potrošite na nove cipele koje vam nisu potrebne posavetujte se sa vašim bankarom. Informišite se postoji li mogućnost da vam se od plate automatski skida određeni iznos na račun za štednju.

Pronađite honorarni posao

Aku uz najbolju volju nikako ne upevate uštedeti od svoje plate možda bi bilo dobro da pronađete honorarni posao, svega nekoliko puta nedeljno, a zarađeni novac stavljajte sa strane.

kupovina preko interneta

Kupujte jeftinije proizvode

Pojedini proizvodi su skupi samo zbog imena firme koje nose, a ne zbog kvaliteta. Potražite prehrambene proizvode manje poznatih proizvođača koji će biti jednakog ukusa, a puno jeftiniji. Razliku u ceni stavljajte u kasicu-prasicu i nećete verovati koliko brzo će se napuniti.

Isto tako, ne kupujte lekove u apoteci za baš svaku sitnicu. Manje zdravstvene probleme pokušajte rešiti prirodnim putem.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar