Menu 

Ako u kući imate staru usku policu za knjige koja više ne može služiti svrsi pretvorite je u divnu klupicu za dečiju sobu.

Ne biste verovali kako jednostavno možete od stare police za knjige napravite divnu klupicu za sedenje pored prozora za dečiju ili spavaću sobu. Donosimo vam fotografije kako su to osmislili na Boogaboominimrme blogu.

Od materijala vam je potrebno:

  • Stara polica
  • Boje za drvo (ovde je korištena bela i zelena)
  • Bazna boja za drvo
  • Veliki komadi spužve
  • Platno

Za početak potrebno je da policu polegnete i dobro išmirglate šmirgl papirom ili električnom brusilicom, ako imate i znate rukovati njome. Pregrade sa polica nemojte skidati jer kad je polegnete to će biti sjajan prostor za ostavljanje stvari. Nakon što ste skinuli sav stari lak sa police, drvo dobro očistite od prljavštine i prašine koja se nakupila.

polica3

Sledeći korak je da na policu naneste baznu boju u spreju. Kimberli kaže da je njoj bilo potrebno 2-3 sloja bazne boje. Obavezno pričekajte da se pre nanošenja novog, stari sloj boje u potpunosti osuši.

Kad se bazna boja osušila, vreme je za kreativnost, obojite vašu klupicu bojama po želji, a možete se držati belo-zelene kombinacije sa ovog bloga. Za belu boju Kimberli je bilo potrebno 5, a za zelenu 2 sloja boje.

polica4

Dok se boja suši napravite jastučić za sedenje, jednostavno izrežite dva komada spužve u dimenzijema stranica police i obložite ih platenenom navlakom koju ste sašili.

polica2

Vašu klupicu postavite na željeno mesto ispod prozora, stavite jastuče za sedenje, a u otvore poslažite dečije igračke, knjige ili ukrasne predmete.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar