Menu 

Za dečiju sobu bez previše muke i majstorisanja možete napraviti fenomenalnu stolicu ljuljašku koja će vaše klince više nego oduševiti. Pogledajte način, pokušajte sami ili pozovite u pomoć spretnije ruke.

Ova stolica ljuljaška će dečijoj sobi dati zaista poseban štih, jer je jedinstvena i što je najbolje napravili ste je sami, a dete će sigurno mnogo vremena provesti u njoj. Ovu ideju pronašli smo na Abeautifulmess blogu.

Potreban materijal:

  • Drvena šipka od punog drveta, najbolje hrasta
  • Čvrsti upleteni konopac, koji koriste planinari
  • 2 metra običnog, čvrstog platna
  • Kopča od nerđajućeg čelika
  • Izdržljiva kuka od nerđajućeg čelika

materijal

Za početak, tkaninu stavite na pod i presvavijte je po dužini. Od gornjeg vanjskog ruba prema sredini izmerite oko 17, 5 centimetara prema sredini, pa od te tačke povucite liniju prema donjem vanjskom rubu i isecite po toj liniji.

materijal2

Celu takninu porubite, a na kosim stranicama koje ste dobili napravitie šuplji rub tako da presavijete oko 2 centimetra tkanine, po dužini, poravnate peglom i prošijete tako da vam ostane praznina kroz koju ćete provući konopac.Kraći deo tkanine će biti naslon ljuljaške, a donji će biti sedalica

materijal3

Tkaninu možete ukrasiti raznim motivima pomoću akrilne boje pa je ostavite da se suši.

Dok se tkanina suši, na drvenoj šipki napravite čeiri rupe kroz koje može proći konopac, neka prva rupa bude 5, a druga 10 centimetara udaljena od kraja šipke, sa obe strane.

 

materijal7

Uzmite konopac, presavijte ga na pola i prvi vrhu (gde je presavijen) zavežite u čvrst čvor, ali treba da ostavite poveliku omču na koju ćete staviti kopču.

 

Oba kraja konopca zatim provucite kroz unutrašnje rupe na drvenoj šipki, zavežite po jedan čvor sa obe strane, ispod šipke, da budu u istoj ravni.

materijal5

Nakon toga, konopac provucite kroz šuplje rubove na pripremljenoj tkanini, skupite tkaninu, pa krajeve konopca zatim provucite kroz vanjske rupe na drvenoj šipki. Pre nego zavežete čvorove, da se konopac ne bi izvukao, rasporedite vašu stoljicu ljuljašku na konpcu tako da dobije oblik mesta za sedenje, izmerite, dajte detetu da isproba pa tek onda zavežite.

materijal6

Na plafonu izbušite rupu, u nju stavite tiplu pa uvrnite kuku na koju ćete zakačiti kopču, a na kojoj visi vaša ljuljaška stolica.

Sviđa nam se
Autor
Fenomenlana stolica ljuljaška
Datum
Ime
Stolica ljuljaška
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar