Menu 

Ovog proleća ili leta ste zajedno sa vašom malom devojčicom pozvani na neko venčanje ili poseban događaj i želite da je uredite na poseban način. Napravite joj sami ovu neodoljivu baletsku suknjicu.

Devojčice u lepršavim baletskim suknjicama su jednostavno preslatke, a ako vi želite jednu za vašu malu princezu onda bi bio red da znate da je možete napraviti sami i to bez šivenja.

Na blogu Thenymelrosefamiliy pronašli smo tutorijal kako je to uradila mama Jenny.

Potreban materijal:

  • Široki lastiš
  • Rolna tila roza boje

Izmerite struk vašoj devojčici pa prema njemu napravite pojas od širokog lastiša čije ćete krajeve spojiti lepkom ili iglom i koncem tako da dobijete krug.

Sledeći zadatak je da od tila izrezujete trake približno iste dužine koje će kad ih presavijete na pola činiti dužinu suknjice i time se vodite.

suknjica1

Nakon toga, sve što treba da radite jeste da nižete trake tila na lastiš i to na sledeći način. Uzmite lastiš u ruku tako da vam traka dođe horizontalno peko dlana.

suknjica2

Til presavijte na pola, raširite malu omču i podmetnite je između ruke i lestiša tako da omča viri iznad lastiša pa sve pridržavajte palcem ruke u kojoj vam je lastiš. Nakon toga krajeve tila jednostavno provucite preko lastiša kroz omču i zategnite, ali pazite da se lastiš ne savije.

Izrezujte trake od tila i nižite ih gusto na lastiš dok ne napunite celu traku.

suknjica3

Ne treba da se opterećujete dužinom traka od tila jer ne treba da budu iste veličine, naprotiv. Ako neke trake budu malo duže, neke malo kraće suknjica će još lepše izgledati.

suknjica4

Na samom kraju suknjicu možete ukrasiti cvetovima.

Zar nije neodoljivo?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar