Menu 

Još uvijek nam traju sunčani i topli dani sa mnoštvom zdravog povrća. Iskoristite ih i neka vam ova fenomenalna dijeta očisti organizam za 7 dana.

Zimi, ma koliko se pazili, u telu nakupimo mnoštvo toksina – uvek više nego u drugim godišnjim dobima. Na žalost, u tom periodu pijemo manje vode, slabije se i krećemo, a i nedostatak sunčanih dana utiče ne samo na raspoloženje nego i na ishranu. Zato je proleće, logično, vreme kada se sve budi, kada jedemo zdravije. Usmerite ishranu pravilno i očistite telo do zimskih toksina za samo 7 dana i dočekajte proleće puni energije.

Šta znači za telo proleće

prolece hrana tanjiriToplija godišnja doba su povezana sa rastom i buđenjem, sve buja. Kod nekih osoba se može razviti prevelika živost, pa čak i uznemiresnot. Ne čudi što u kineskoj medicini proleće pa čak i leto vežu sa radom jetre (čišćenjem organizma), ali i ljutnjom. Naravno, sve zavisi šta ste u sebi kupili tokom hladnijeg perioda. Pošto se veoma lako može desiti da nas cela euforija zbog toplog vremena u jednom trenutku može i spustiti na zemlju i baciti nas u depresiju veoma je važno da redovno vežbate i ne odustajete od treninga čak ni kada su velike vrućine.

Kuvajte laganija jela, iskoristite povrće u potpunosti. Bacite se na obarivanje hrane i dinstanje, bolje nego pečenje. Osvrnite se na zeleniš, ali i na maslačak i mentu. Uvrstite zdrava ulja u ishranu – laneno, susamovo i maslinovo. Posipajte salate od svežeg voća ovim uljima. Jedite domaće hrane što više.

Detoks  podrazumeva da se više nego ikada suzdržavate od šećera, slatkiša, masne i obrađene hrane, alkohola, …

Kako sprovesti dijetu

Vrlo je važno da jedete lagano i da svaki zalogaj sažvaćete do kraja lagano, sa užitkom. Kada osetite da ste se malo najeli prestanite sa jelom – bolje je da jedete više puta po malo nego da se natrpavate hranom, pa čak i ako je u pitanju povrće.

prolece povrce i voce

Ova lagana letnja dijeta će učiniti da se osećate bolje, lakše, pročišćenije za samo sedam dana. Ne računajte na neko drastično skidanje kilograma, već očistite organizam, a to će se odraziti na kožu, na opšte zdravlje i pripremiti vaš organizam da prihvati zdravije prehrambene navike koje će vremenom dovesti do gubitka kilograma.

Što se tiče povrća seckajte ga na tanke komade, a koristiti možete: mrkve, cveklu, repu, kelerabu, rotkvice. Odlične su kada ih narendate i napravite kao svežu salatu – dobićete pun tanjir energije. Na veće komade sečete tikvice i artičoke; na tanke trakice kupus, luk, krastavce, celer, a nešto krupnije paradajz, paprike i spanać. Na ovaj način će vaše telo najbolje iskoristiti minerale i vitamine iz ovog povrća.

Predlozi za jelo

prolece salata nascekanoProlećna dijeta nije bogata proteinima, ali zato obiluje ugljenim hidratima i vlaknima. Potrebno je da ograničite unos masti i šećera. Dijetu, bez obzira što je prolećna, možete ponoviti 3 do 4 puta u toku godine.

Doručak

Po izboru: fitnes hleb (3 komada), 40 gr veknica od celovitog brašna, salata ili kornfleks sa naseckanim jabukama ili povrćem. Kafa ili čaj bez šećera

Ručak

Veknica od celovitog brašna od oko 40 gr i puna šolja soka od povrća, bez šećera

Rana večera

Salata po izboru, čaj i veknica od celovitog brašna od 40 gr, puna čaša soka od povrća bez šećera.

Kasnije nakon par sati možete pojesti dva krompira srednje veličine kuvana neguljena, mali tanjir salate ili supu od povrća.

Pred spavanje možete pojesti još jednu veknicu i sok bez šećera. Ovo primenjujte dva dana, pa uvedite lagano mleko i mlečne proizvode (15 gr dnevno). Da biste poboljšali efekat čišćenja trebali biste piti bar dve litre tečnosti dnevno.

Dijeta ne bi trebala da traje više od sedam dana i savršena je pred jesen da pripremite organizam na dane kada i ne vodimo preterano računa o onome šta jedemo.

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Aloe_Vera_Zvezdara Aloe_Vera_Zvezdara

    F.I.T. je inovativni sistem upotrebe hranjljivih materija za čišćenje organizma i regulaciju telesne težine, kreiran da Vam pomogne da izgledate i osećate se bolje u tri jednostavna koraka: Clean 9, F.I.T.1 i F.I.T.2. Clean 9će Vam pomoći da započnete uklanjanje nagomilanih toksina iz Vašeg tela kako biste se osećali lakše i imali više energije. F.I.T.1 će promeniti način na koji razmišljate o ishrani i fizičkoj aktivnosti, učeći Vas kako da željeni izgled i zadržite. F.I.T.2 će Vam pomoći da izgradite čistu mišićnu masu, zategnete Vaše telo i završite transformaciju.

Napišite komentar