Menu 

Jesen bez kestenja jednostavno nije jesen, a mi vam donosimo interesantne ideje kako da iskoristite divlje kestenje.

Pitomo kestenje obožavamo peći, kuvati, od njega pripremati kolače. Iako nejestivo divlje kestenje može poslužiti u domaćinstvu za mnoštvo korisnih i zabavnih sitnica. Ove interesantne ideje pronašli smo na Herewearetogether blogu.

Ukrasi za praznike. Od divljih kestenja možete napraviti jednostavne ukrase za jelku. Jednostavno ih premažite lepkom pa uvalajte u šljokice raznih boja i vaši ukrasi su spremni.

kesten3

Napravite životinjice. Zajedno sa klincima sakupite mnogo kestenja raznih veličina, a zatim kad dođete kući uz pomoć čačkalica sastavljajte razne životinje i oblike. Na veliki kesten pričvrstite mali, a sa zadnje strane zalepite krila od lišća i dobili ste divnu šumsku vilu.

Za teranje paukova. Kestenje otpušta hemikaliju koju pakuvi mrze i zato ih stavite u male posude u kući gde imate paukove i oni više sigurno neće dolaziti.

kesten4

Za teranje moljaca. Ako imate problem sa moljcima koji vam izgrizu odeću ako ona duže vreme stoji u ormaru u tome će vam pomoći kestenje. Jednostavno stavite nekoliko kestenčića među garderobu i moljci je više neće gristi.

kesten2

Igrajte se. Postoji jedna veoma popularna igra koja se zove “conkers”, a igraju je deca u Velikoj Britaniji i Irskoj. Svako dete uzme po jedan kasten, probuši ga i kroz njega provuče komad vunice ili konopca. Zavežite kraj da se konopac ne bi izvukao. Princip je sledeći. Uzmite svoj kesten na užetu i njime udarajte protivnikov kesten. Izgubio je onaj čiji se kesten razbije. Da biste kesten učinili izdržljivijim možete ga prokuvati u sirćetu. Deca će se sigurno zabaviti.

kesten1

Napravite ogrlicu. Probušite mali kesten kroz njega provucite ukrasnu vrpcu ili lančić i dobili ste zabavnu ogrlicu za vašu devojčicu.

Članak
Naslov
Šta sve možete raditi sa divljim kestenjem
Opis
Jesen bez kestenja jednostavno nije jesen, a mi vam donosimo interesantne ideje kako da iskoristite divlje kestenje.
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar